Faliújság - 2020/2021.tanév

Az iskola alsó tagozatán május 10-től jelenléti oktatásra változott az addigi online, digitális oktatás. Sajnos két tanév alatt megtapasztalhattuk, hogy nagy veszteséget jelent a közösségi együttlét, a közvetlen tanári jelenlét hiánya, nem csak az elsősöknél, hanem minden tanulónál és kifejezetten az alsós korosztálynál.

Tájékoztatjuk az érdeklődő szülőket, hogy a jelenleg is érvényben lévő veszélyhelyzeti intézkedések miatt iskolánk, hasonlóan a tavalyi eljáráshoz, elektronikus módon szervezi és bonyolítja le a jeletkezést és a beiratkozást iskolánkba a 2021/2022. tanévre.
Jelentkezési szándék esetén kérjük töltse ki a mellékelt JELENTKEZÉSI LAP-ot

Az óvodától az érettségiig ívelő nevelési-oktatási intézményszerkezet valósul meg a székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola és Óvoda bővítése során. Az Egyházmegyei Stúdió videóját és képes beszámolóját a linkekre kattintva megtekinthetik

Február elején két jeles napot is ünneplünk iskolánkban. Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, február 2-án, arról emlékezik meg az egyház, hogy Jézust negyven nappal születése után Szűz Mária bemutatta a jeruzsálemi templomban. Ezen emléknaphoz kapcsolódóan tanulóink idén is saját gyertyát díszítettek.

Harmadik alkalommal hívtuk Bóbita-foglalkozásainkra a nagycsoportosokat. E foglalkozások közül az első alkalom mindig a leendő tanítóké, amikor Oszkár tigris és Piri egérke segíti a kicsik készülését az iskolára.

Az egyik csoportban Bakter Éva nénivel kirándulni indultak a gyerekek a képzelet világába. A Kristály-tóhoz utaztak pecázni Pistivel és nagypapájával.

„Ne legyen kultúra magyarság és magyarság kultúra nélkül.” (Kodály Zoltán) - Január 22-e a magyar kultúra napja. Ebből az alkalomból iskolánk diákjai rövid meglepetésműsorral készültek. Kedvből és lelkesedésből nem volt hiány, a tanulók örömmel fogadták a szereplés lehetőségét.