Faliújság - 2020/2021.tanév

 Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a Székesfehérvári Püspökség minden évben közös imára hívja az emlékezőket a Székesegyház emlékkeresztjéhez. Az eseményen – mint minden esztendőben – iskolánk nyolcadikosai is részt vettek. Csák Lajos igazgató úr és Tóth Béláné (egyik végzős osztályunk osztályfőnöke) vezetésével érkeztek tanítványaink a Szent István-bazilikához, ahol az ökumenikus megemlékezés zajlott.

Ebben a tanévben is elkezdődtek beiskolázási foglalkozásaink óvodásaink számára. Valamennyi szükséges óvintézkedést betartva idén is érkeznek ezen alkalmakra hozzánk más óvodákból is nagycsoportosok, hogy iskolánk programjával, valamint a leendő tanítókkal – Bakter Lászlónéval (Éva néni), Poór Nikolett-tel (Niki néni), Sümegi Évával (Évi néni) és Traumberger Zsófiával (Zsófi néni) – ismerkedjenek.

A 2020 szeptemberére tervezett budapesti Eucharisztikus Kongresszus – a világjárvány következtében – elhalasztásra került, így 4. évfolyamos tanulóink elsőáldozására sem a tervezett körülmények között, hanem a Prohászka-emléktemplomban, szűk körben, szüleik és néhány családtagjuk jelenlétében, szigorú óvintézkedések mellett került sor.

2020. szeptember 18-án délután az 5.b osztály Polgárdiban járt az egyik osztálytársuk, Farkas Máté családjának birtokán.
A kedves fogadtatás után megismerkedhettünk a farm „lakóival”: a lovakkal, a kisebb és nagyobb malacokkal, a kecskékkel és a nyuszikkal. Ezt lópatkolás követte, ami elengedhetetlen volt a délutáni fő programhoz: a lovas sétakocsikázáshoz.

A vírus okozta veszélyhelyzetre tekintettel ebben a tanévben kizárólag tanulóink, valamint 1. évfolyamosaink szülei vettek részt azon a tanévnyitó szentmisén, melyben Ugrits Tamás püspöki biztos atya kérte a Szentlélek Úristen nehéz helyzetekben is erőt adó segítségét, oltalmát intézményünkre, s annak valamennyi lakójára.