A 2020 szeptemberére tervezett budapesti Eucharisztikus Kongresszus – a világjárvány következtében – elhalasztásra került, így 4. évfolyamos tanulóink elsőáldozására sem a tervezett körülmények között, hanem a Prohászka-emléktemplomban, szűk körben, szüleik és néhány családtagjuk jelenlétében, szigorú óvintézkedések mellett került sor.

25 tanulónk a 4.a osztályból, 18-an a 4.b osztályból, valamint 3, felsőbb évfolyamos tanulónk azt követően vette magához első alkalommal az Oltáriszentséget, hogy valamennyien gondos felkészítésben részesültek Ugrits Tamás atya vezetésével, s hitbéli tudásukat is folyamatosan gyarapították a Schreinerné Rodler Katalin hitoktató tanító néni által tartott hittanórákon.

Hogy tiszta lélekkel részesüljenek a legszentebb Eucharisztia vételében, az elsőáldozási szentmisét megelőző napokban elvégezték első szentgyónásukat is.

Kívánjuk minden elsőáldozónknak, hogy a szentség által, melyben most részesültek, váljanak jobbá, erősödjenek meg hitükben, és találják meg az utat, melyet a Mennyei Atya számukra kijelölt!

 

Az elsőáldozáson készített iskolai fotókat innen tölthetik le.

Képgaléria:

previous arrow
next arrow
Slider