Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a Székesfehérvári Püspökség minden évben közös imára hívja az emlékezőket a Székesegyház emlékkeresztjéhez. Az eseményen – mint minden esztendőben – iskolánk nyolcadikosai is részt vettek. Csák Lajos igazgató úr és Tóth Béláné (egyik végzős osztályunk osztályfőnöke) vezetésével érkeztek tanítványaink a Szent István-bazilikához, ahol az ökumenikus megemlékezés zajlott.

Ugrits Tamás atya, intézményünk püspöki biztosa, mint pasztorális helynök köszöntötte a megjelenteket a helyszínen, majd a Himnusz eléneklése után Baráth Eszter tolmácsolásában hallhatták az egybegyűltek Jobbágy Károly versét.

A baptista, az evangélikus, valamint a református egyház képviselőinek imája, emlékezése után Spányi Antal megyés püspök atya imádkozott országunkért, népünkért és azokért a hősökért, akik életüket is adva vállaltak áldozatot nemzetünkért.

 

A megemlékezés végén a résztvevők Pásztor Katalin és Fersch Renáta fuvolajátéka mellett emlékezhettek a 64 esztendővel ezelőtti esemény hőseire.

Képgaléria:

previous arrow
next arrow
Slider