Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

május
29

Faliújság

PEDAGÓGUSAINK KÖSZÖNTÉSE

2015. május 29. (péntek)

Lépni tanítsd lépteddel
nézni tanítsd szemeddel,
adni tanítsd kezeddel
ezer percben ezerszer.

Látni tanítsd sötétben,
járni tanítsd ne féljen,
kérni tanítsd szavaddal,
élni tanítsd magaddal.

Ápold, mint szép kerteket,
vele örülj, ha szeret,
hinni tanítsd magában,
bíztasd, segítsd bajában.

Védd mind a két karoddal,
útját mutasd utaddal,
és ha felnőtt, engedd el,
és ha elhagy, szenvedd el.

Tanítsd meg a gyerekeket,
tanítsd, tanítsd őket.

(Adamis Anna: Tanítsd meg a gyerekeket - dalszöveg)

Június első vasárnapján a pedagógusokat köszönik a világ több országában is. Intézményünkben – hagyományosan – a nyolcadik osztályosok műsorával emlékezünk meg erről az ünnepről, az idén azonban óvodánk nagycsoportosai is bekapcsolódtak a köszöntésbe. Egy vidám, dramatizált gyermekdallal és kedves strófákkal fejezték ki hálájukat óvó nénijük, dajka nénijük felé. Őket követően iskolánk idén ballagó tanulói álltak pedagógusaik elé. Versekkel, a tanári hivatásról, a diákok hálájáról szóló prózai szövegekkel, zongorajátékkal színesített előadással köszönték meg a törődést, a nevelést, az oktatást.

A diákok után a búcsúzó nyolcadikosok szüleit képviselve Hada Tibor szólt a tanárokhoz, tanítókhoz. Elmondta, hogy öt gyermeke járt ebbe az intézménybe, sőt, ő maga is ezek között a falak között végezte általános iskolai tanulmányait. Hosszú évek tapasztalatáról beszélt, amikor megköszönte, hogy anyaként és apaként bántak a pedagógusok gyermekeikkel, hogy utat mutattak számukra az életben való boldoguláshoz. A nyolcadikosok egy-egy szál virággal köszönték meg az értük tevékenykedőknek – tanáraik mellett az itt dolgozó többi felnőttnek is – egész éves szolgálatukat.

Az intézmény igazgatója, Csák Lajos is megköszönte kollégáinak a tanév során végzett munkát, majd néhány számszerű adattal támasztotta alá, hogy az iskola az utóbbi évek során egyre bővült, erősödött. Megemlítette, hogy ez még csak az út eleje, továbbra is elhivatottan kell munkálkodni annak érdekében, hogy akár 80-100 év múlva is egy keresett, elismert intézményként tartsák számon a város egyetlen katolikus általános iskoláját.

Az este további részében hidegtálakból álló vacsora várta a jelenlévőket, majd kötetlen, vidám hangulatú beszélgetéssel zárult az ünneplés.

„Egy jó tanár tetteit nehéz összesíteni, mert életét továbbviszik tanítványai. Ő az, aki meghatározza egy iskola belső légkörét és egyúttal a benne élők mindennapjait. Ösztönző erejének pedig minden cseppjét arra fordítja, hogy diákjaiban önmagát lássa.
Köszönjük, kedves tanáraink!”

Képtár > 2014-15. tanév > Pedagógusnap