Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

jún.
02

Faliújság

GÓLYA-TÚRÁN LEENDŐ ELSŐSEINKKEL

2015. június 2. (kedd)

Hagyományteremtő szándékkal kirándulásra hívtuk óvodánk jövő tanévben is „szentimrés” nagycsoportosait és a más óvodákból hozzánk beiratkozott leendő elsősöket.

Az iskolát szeptemberben nálunk kezdők leendő tanítóik – Csákberényi-Nagy Katalin, Farkas Rita és Teker Éva –, illetve jelenlegi óvodapedagógusaik – Kraihoffer Tamásné Zsuzsa néni, Lőrincz Ágnes és Szalai Csabáné Ági néni – társaságában indultak a nagyok gólyatáborának mintájára szerveződött „ismerkedő” túrára.

A kis csapat a Velencei-tó környékét vette célba, s a nap sikeréhez az időjárás is minden jót megadott. Már reggel nyári meleg várta a gyerekeket, akik az iskolaudvaron sorakoztak hátizsákjaikkal, amelyeket most már „igazi” iskoláshoz méltóan maguk vittek. A példát az a tíz kis első osztályos mutatta számukra, akik tanév közbeni viselkedésükkel kiérdemelték, hogy ezen az utazáson az óvodásokkal tartsanak.

Először az agárdi hajókikötőben állt meg a busz, ahonnan egy kellemes sétahajózásra indultak a kirándulók. A tavon ringatózó hajóról fiókáikkal úszkáló récéket, a víztükörre leszálló madarakat és sok-sok, csónakban várakozó horgászt láthattak. A pákozdi Szúnyog-szigeten kikötve ismét buszra szálltak, de csak arra a rövid időre, amíg eljutottak a Pákozd-Sukorói Arborétum és Szabadidő Park bejáratához. Ott az erdei tornapályán folytatták útjukat, ahol egy-egy tornagyakorlatot is kipróbáltak. Az arborétumban kellemes sétával jutottak el a játszótérig, ahol nem csak a kicsik játékait próbálták ki, hanem felfedezték az izgalmas mászóvárakat is, de a lengőcsúszdának is nagy sikere volt. Újabb buszozás következett ezután, majd az utolsó állomásra, a Gárdonyi rönkvárba érkeztek a gyerekek és kísérőik. Itt „Zoltán kapitány” két csapatra osztotta a társaságot egy furcsa hangzású török mondókával, majd megkezdődött a csata „törökök” és „magyarok” között. Bár a végén – valóban kicsiny különbséggel – győztest lehetett hirdetni, az igazi élményt maga a játék jelentette. Leereszkedni a vár alatt húzódó „kazamata-rendszerbe”, textilből készült „ágyúgolyót” dobálni, futni egy jót a vesszőből font pajzzsal és kötelet húzni a csapattagokkal akkor is izgalmas és szórakoztató, ha az erőfeszítés nem elegendő a győzelemhez.

Bár ez a nap óvodai alvás nélkül telt el a résztvevő „gólyák” számára, a fáradtság jelei nem nagyon mutatkoztak a hazafelé úton is vidáman cseverésző, s addigra már egymást jól ismerő leendő és jelenlegi iskolásokon

Képtár > 2014-15. tanév > Gólyatúra