Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

jún.
04

Faliújság

GYERMEKFESTMÉNYEK DÍSZÍTIK A ZAJVÉDŐ FALAT

2015. június 4. (csütörtök)

Fehérvári diákok festményei díszítik a Fehér Palota melletti zajvédő falata Szúnyog utcában. A "Skanzen Kapu" néven zsűrizett gyermekfestmény alkotásokat a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda és a Vasvári Pál Általános Iskola diákjai közösen készítették el. Az alkotások témája Székesfehérvár, az ezer éves város megjelenítése volt.

Viza Attila önkormányzati képviselő elmondta, hogy a "Skanzen Kapu" néven zsűrizett gyermekfestmény alkotásokat a Szent Imre és a Vasvári Pál iskola diákjai közösen készítették el. A megadott téma Székesfehérvár, az ezer éves történelmi város volt. A diákok számos alkotást küldtek el a pályázatra, közülük a zsűri kiválasztotta a legjobb alkotásokat. Összesen kilenc festményt választottak ki, de több alkotás is felkerült a Fehér Palota körüli zajvédő falra. A megvalósításhoz szükséges anyagi fedezetet Viza Attila önkormányzati képviselői keretéből biztosította.

Laczkó Gábor, a Vasvári Pál Általános Iskola igazgatója üdvözölte a megkeresést: „Igyekeztünk vidám, a gyermekek fantáziáján átszűrt történelmi képeket, motívumokat, eseménysorokat kiválasztani a falfestéshez, ami méltó keresztény koronázó városunk múltjához és jelenéhez.”

Csák Lajos, a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda igazgatója köszönetét fejezte ki dr. Cser-Palkovics Andrásnak, aki személyesen javasolta egy rajpályázat zsűrizett munkáit látva a belvárosi iskola bevonását ebbe a munkába. „Nagy örömmel folytunk bele a közös festésbe: mint egyházi iskolának különösen fontos, hogy a diákjaink és pedagógusaink ilyen alkotó tevékenységekben rész vegyenek és tapasztalatot szerezzenek, kapcsolatokat építsenek.” Az ötlet alapján a Szent Imre Általános Iskolában is terveznek hasonló munkát: pályázatot írnak ki az osztályokban, hogy tervezzék meg, milyen díszítés legyen a szomszédos Hunyadi Iskolától elválasztó falfelületen.

Weninger Sándor, a Fehér Palota Üzletközpont üzemeltetője volt az ötletgazda: „Az ilyen történelmi múlttal rendelkező városnak fontos, hogy az ide látogatók lássák: Fehérvár tele van élettel. A skanzen felé vezető kis utcában ez a fal így már valóban hangulatteremtő erővel bír, megelőlegezi a múzeumhoz kapcsolódó értékeket.” Ahogy eddig is, az üzletközpont tevékenyen részt kíván venni a város eseményeiben, a város szépítésében. A cikk Székesfehérvár Megyei Jogú Város internetes portálján, a www.szekesfehervar.hu -n megjelent tudósítás átvétele. A képeket Simon Erika készítette.

Vörös Botond 2.b osztályos tanulónkkal készített interjú a Fehérvár Médiacentrum Kft. oldalán megtekinthető.

 

Képtár > 2014-15. tanév > Zajvédő fal 2.