Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

jún.
09

Faliújság

ÚSZÁSOKTATÁS

2015. június 9. (kedd)

2.a és 2.b osztályunk mindkét félévben heti egy testnevelésórát a Csitáry G. Emil Városi Uszodában töltött annak érdekében, hogy kis nebulóink megismerkedjenek az egyik leghatékonyabb mozgásformával, mely kitűnően fejleszti a kondicionális- és koordinációs képességeket, egyszerre és alaposan megmozgatva a legtöbb izomcsoportot, erőt, állóképességet és rugalmasságot biztosít, s a szellemi teljesítményt is fokozza.

Ezeket az órákat az úszásoktató Kürti Csabáné Klári néni tartotta. A vízzel ismerkedő kicsik először siklani tanultak, majd megismerkedtek a gyors-, a hát- és a mellúszás fortélyaival. Az órák végén mindig a játéké volt a főszerep. A legjobban azt szerették, mikor a mélyvízi medence aljáról kellett felhozni a karikákat.

Az órákra 2.a osztályosainkat Bihariné Németh Zsuzsi néni, a 2.b-seket pedig Bakter Éva néni  kísérte el, akik mindvégig szorgosan segítették tanulóinkat az öltözködésben, a hajszárításban, no és nem utolsó sorban egymás biztatásában.

A legutolsó úszásórára Csák Lajos igazgató úr is elkísérte növendékeinket, meggyőződött az uszodában szerzett tudományukról, majd – intézményünk nevében – megköszönte Klári néni egész éves, áldozatos, kitartó munkáját.

Az elkövetkezendő tanévtől – ugyancsak egy éven át – ismét második osztályosaink úszhatnak elődeik „nyomában”, s örülhetnek az uszodában elsajátítható új, akár még életet is mentő tudománynak. Heti testnevelésóráik közül egyet – az eddigiekhez hasonlóan – 5. osztályosaink is a medencében töltenek majd, testnevelő tanáruk, Tóth Péter tanár úr irányításával.