Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

jún.
17

Faliújság

TE DEUM - HÁLAADÁS

2015. június 17. (szerda)

Téged Isten dicsérlek
és hálát adok mindenért.

Hogy tegnap azt mondhattam: úgy legyen!
és ma is kiálthatom: úgy legyen!
és holnap és holnapután és azután is
akarom énekelni: úgy legyen! –
hála legyen, Uram!
hála legyen!

Sík Sándor: Te Deum (részlet)

A 2014/2015-ös tanév lezárásaként intézményünk – óvodapedagógusokkal is kibővült közössége – hálaadó szentmisén vett részt a Székesegyházban.

A szentmisét Ugrits Tamás püspöki biztos atya mutatta be, aki bevezető gondolataiban – valamennyi jelenlévő gyermek, pedagógus és szülő nevében is – hálát adott, kifejezte köszönetét a Jóisten tanév során megtapasztalt kegyelmeiért. Felhívta a figyelmet arra, hogy Isten akkor is velünk van, amikor a nyári szünidő hónapjaira elhagyjuk az iskolát, áldása ezekben a hónapokban is kíséri életünket.

A szentmise záró áldását megelőzően Csák Lajos igazgató úr mondta el tanévet bezáró beszédét, melyben visszatekintett az előző öt esztendőben végzett vezetői munkájára is. Szólt a folyamatosan szépülő, egyre korszerűbbé váló épületről, az intézmény városszerte, s a város környékén is elismertségnek örvendő nevelési-oktatási programjáról, az iskolai közösség épüléséről, majd kiemelte azokat a regionális, egyházmegyei és megyei, valamint városi megmérettetéseken elért versenyeredményeket, melyek alátámasztják intézményünk szakmai hitelességét, eredményességét.

Igazgató úr megköszönte Tamás atyának egész éves, áldozatos munkáját, mellyel hozzájárult a tanév nevelési sikereihez.

Ezt követően került sor a nevelőtestületi dicsérettel bíró tanulók jutalomkönyveinek és okleveleinek kiosztására. 24, nevelőtestületi dicséretre méltó tanulónk igazgató úrtól a Székesegyházban, 50, kitűnő, jeles, illetve jó tanulmányi eredményt elért, közösségi életben, művészeti és sporttevékenységben jeleskedő tanulónk pedig osztályfőnökétől, az iskolai bizonyítványosztás alkalmával vehette át jutalmát. 35 tanulónk – az iskolai élet különböző területein elért sikereiért, példamutató munkájáért – dicsérő oklevélben részesült. Ez azt jelenti, hogy tanulóink 47 %-a példaértékűen teljesített e tanév folyamán.

Ugyancsak a Székesegyházban összegyűlt közösség előtt vehették át jutalomkönyvüket a szentmisei szolgálatban egész évben élenjáró, hitüket példaadó módon gyakorló tanulóink: Róth Dániel 8. osztályos, Boros Benedek, Kohut Dávid, Palkovics János, Schram Patrik Bence7., Kósa Márk 6., valamint Ficzere Márk László5. osztályos tanulók.

Nevelőtestületi dicséretre méltó és példaértékű tevékenységükért jutalmazott tanulóink névsorát itt olvashatják.

Képtár > 2014-15. tanév > Te Deum