Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

jún.
22

Faliújság

NAPKÖZIS TÁBOR

2015. június 22-26. (hétfő-péntek)

Idei táborunkban 74 tanulónk vett részt, s a gyermekek állandó kíséretét ebben az évben is Bakter Éva néni, Jurcsek Rita néni, valamint Rodler Kati néni látta el. A hét során egy-két napra csatlakozott a csapathoz Péter bácsi, Niki néni, Bihari Zsuzsi néni, Erzsi néni, Gerda néni, Timi néni, Péti Zsuzsi néni, Farkas Rita néni, Eszter néni, Teker Éva néni, Kata néni, Salamon Kati néni, Magdi néni, Tóth Éva néni, és Ági néni is.

Az első napdélelőttje az ismerkedés jegyében telt. A gyerekek csoportokban ismerkedtek egymással a felső tagozatos csoportvezetők segítségével, játékos formában. Megtudták egymásról, ki mit szeret, van-e kedvenc hobbija, sportja. Terveztek maguknak címert, melyben minden csapattagot megjelenítettek valamilyen módon. A délután sportolással telt a parkerdő tornapályáján, Sárpentelén.

A második naprengeteg izgalmat rejtett a táborozók számára, akiknek jó kedvét a rossz, esős időjárás sem törte meg. Pákozdra utaztak, a Katonai Emlékparkba, ahol a „Hazafiasság iskolája” elnevezésű program keretében, a Magyar Honvédség katonáinak segítségével nyertek bepillantást a katonák mindennapjaiba, munkájába. Megtekintették, milyen egy katonai szállás, felsorakozhattak kis katonaként vezetőjük előtt, akinek a parancsszavait is követniük kellett. Vezettek repülőgép szimulátort, kézbe vehettek, kipróbálhattak fegyvereket a katona bácsik felügyelete mellet. Igazi lövészárokban is jártak, majd kisfilm segítségével ismerték meg a pákozdi csata történetét.

A harmadik napreggelén ismét elhagyta a várost a csapat. Ezúttal Agárdra utaztak, vonattal. Itt három helyszínen, csoportokban vettek részt foglalkozásokon a gyermekek. Az egyiken az egri vár mintájára készült rönkvárban vívták meg csatájukat a törökkel, a másikon a Gárdonyi Géza emlékházat tekintették meg, a harmadikon pedig az önfeledt játéké volt a főszerep. A várban a magyar és a török had mérkőzött meg egymással labdadobálással, kötélhúzással, névháborúval. A múzeumban, miután megtekintették Gárdonyi szülőházát, valamint az életéről, munkásságáról szóló kiállítást, kézműves foglalkozás keretében készítettek amuletteket. A nap végén nem maradhatott el a jól megérdemelt fagylaltozás sem.

A negyedik napon a csapatot zenés ébresztő várta, hiszen reggel egy jó, frissítő zumbával kezdték a napot. A táncos bemelegítés sok kisgyermek arcára varázsolt mosolyt. Közben az iskolaudvar is színesbe öltözött, a gyermekek a hét addigi eseményeit megjelenítő aszfaltrajzokat készítettek. A délelőtt további része is a vidámság jegyében telt, ugyanis Kremniczky Géza bácsi és felesége, Ria néni látogatott el az iskolába, ahol vidám dalokkal, játékokkal szórakoztattak a kicsiket és a nagyobbakat. Délután ismét ügyes kezekre volt szükség, ugyanis tanulóink Kucsera Lászlóné Magdi néni vezetésével megismerkedtek a kosárfonás rejtelmeivel. Mindenki elkészíthette aztán saját ceruza-, illetve virágtartóját.

Az utolsó nap reggelén ismét kirándulni indult a népes gyermeksereg, ezúttal Sárkeresztes volt az úti cél. Csapatokban barangolták be a helyi tanösvényt, melynek egy-egy állomásán tanár nénik várták őket információgyűjtés céljából. Ismerkedtek itt állatokkal, növényekkel, csillagászattal, s olvashattak arról is, hogy a világháború idején milyen események zajlottak ezen a vidéken. Az iskolába visszatérve, délután vetélkedő keretében, délelőtti gyűjtőmunkájukra, figyelmükre alapozva adtak számot tudásukról. Nem maradhatott el a vidámság sem erről a délutánról, ugyanis táborzáró programként valamennyi csapat kis „műsor” keretében mutatta be, a hét melyik programja nyerte el leginkább tetszését. A jól megérdemelt jutalmakat a „búcsú uzsonna” követte. A pizza elfogyasztása után fáradtan, de jókedvűen, sok-sok új élménnyel gazdagodva tért haza valamennyi résztvevő.

 

Képtár > 2014-15. tanév > Napközis tábor