Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

jún.
02

A LEGKREATÍVABB „TŰZRŐL PATTANT” ISKOLA

2016. június 2. (csütörtök)

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság „Tűzről pattant” címmel alkotói pályázatot hirdetett több korcsoport számára. A pályázatra több kategóriában valósíthatták meg elképzeléseiket a gyerekek. Diákjaink hagyományos, kézzel készített rajzokkal, montázsokkal, valamint számítógépes grafikával pályáztak.

A kiírás szerinti fő téma a tűzvédelem volt, amelyet a tűzoltói hivatás bemutatásával, egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel lehetett bemutatni.

Diákjaink fantáziáját megragadta ez a gondolat, és fantáziájukat szabadon engedve, a témával kapcsolatos ismereteiket összegyűjtve változatos, színes és mozgalmas alkotásokat készítettek.

Kilenc osztályunkból összesen 267 pályamunkával neveztünk.

Nem csak a mennyiség, hanem a minőség is fontos szempont volt, amit bizonyít, hogy az ünnepélyes eredményhirdetésre hét tanulónk is meghívást kapott. Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a pályázat védnöke, valamint a Katasztrófavédelem képviselői adták át a jutalmakat a gyerekeknek.

A szabadkézi rajzok kategóriájában a 6-10 évesek között Kovács Zalán Levente, 1.a osztályos tanulónk3. helyezést ért el.

A számítógépes grafikák között diákjaink valósággal „taroltak”:

A 6-10 évesek között Prajda Lilla (2.a) 1. helyen, Koncz-Kiss Lili (2.b) 2. helyen, míg Kocsi Melinda (2.b) 3. helyen végzett.

A 11-14 évesek között Schlauszki Ádám (5. osztály) 1. helyezést, Petri Kata (4. osztály) 2. helyezést, Krutzler Attila (5. osztály) 3. helyezést nyert.

Intézményünk elnyerte a „Legkreatívabb iskola 2016” elnevezésű díjat is, mint a legtöbb pályamunkát beküldő iskola. Ez azt jelenti számunkra, hogy a következő tanév elején a tűzoltóság kihelyezett bemutatót tart nálunk füstsátorral, tálcatűz-oltással, olajtűz-oltással, roncsvágással, valamint tűzvédelmi oktatás megtartásával.

Zalánt Tóthné Csákberényi-Nagy Katalin készítette fel a versenyre, a számítógépes rajzok Teker Éva néni felkészítése nyomán születtek.

Nem csak a most díjazott, hanem valamennyi – pályamunkát készítő – diákunknak és felkészítőiknek is gratulálunk, hiszen az ő alkotásaik nélkül nem nyerhette volna el iskolánk a nagyon várt tűzoltósági bemutatót.

Képtár > 2015-16. tanév > Tűzről-pattant