Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
30/146-8990,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

01
júl. 17

TANÉVKEZDÉS ELŐTT

Ügyeleti időpontok (szerda, 8.00-12.00):
2017. július 12. - Nagy Anikó  gazdasági vezető;
2017. július 26. - Csák Lajos igazgató (30/628-1590);
2017. aug. 09. - Dunai Rita igazgatóhelyettes;

2017. aug. 17. (csüt.) -  Kovácsné Sz. Anita iskolatitkár.

Tankönyvárusítás:
aug. 24. (csüt.)  12.00 – 17.00          1 - 3. évfolyam
aug. 25. (péntek) 7.30 – 17.00          4 - 8. évfolyam
Parkolási lehetőség az iskolaudvaron!

Tanévnyitó szentmise:
2017. augusztus 31. (csüt.), 17.00 óra, Bazilika
Gyülekezés az iskolában 16.00-tól, indulás 16.40-kor.

Első tanítási nap:
2017. szeptember 1. (péntek), megérkezés 7.45-ig
A felszerelésről a szentmise után adunk tájékoztatást.

Elsős szülői értekezlet:
2017. szeptember 1. (péntek), 17.00 óra
Az értekezletre hozni kell az összes tankönyvet, füzetet.

26
jún. 17

NYÁRI TÁBOR BALATONSZEMESEN

2017. június 26-30. (hétfő-péntek)

Ismét vízparti táborhelyen töltötték „ottalvós” nyári táborukat diákjaink. A tavalyi Duna-parti kaland sikerén felbuzdulva idén a magyar tengerhez, Balatonszemesre utazott öt napra – Dunai Rita néni, Farkas Eszter néni, Farkas Rita néni, Lőrinczné Schvarcz Magdi néni, Nagy Anikó néni és Teker Éva néni kísérő pedagógusok társaságában, valamint Barna Zsolt segítő közreműködése mellett – a 72 iskolás.

Ezúttal vonattal közelítették meg a helyszínt a gyerekek, ami önmagában is kalandot jelentett. Ám örömteli módon a legifjabbak is megbirkóztak még a kellemes fáradtságban eltöltött visszaút során is a csomagok hordozásával. Így a Balatonszemesre tartó, majd az onnan Székesfehérvárra vezető vonatozás volt az első, később pedig az utolsó tábori élmény.

Miután megérkezett a kis csapat a szálláshelyre, egy izgalmas vetélkedő keretében ismerkedhettek meg a környék jellegzetességeivel, nevezetességeivel és természetesen azzal a helyszínnel, ami öt napra az otthonukká vált. A legjobban várt eseményre is sor került már ezen a legelső napon: megmártózhattak a gyerekek a Balatonban, ami a kánikulai melegben igen kellemes elfoglaltságnak bizonyult.

Másnap ismét balatoni fürdés volt az egyik program, de emellett biciklire is pattantak a diákok, hogy átkerekezzenek Balatonboglárra, ahol kellemes sétát tettek a parti sétányon, majd visszafelé ismét két keréken tették meg az utat. Este „felavatták” a tábori medencét is, mert nem csupán a Balaton déli partjának iszapos sekélysége, de a vízi játékokhoz alkalmasabbnak bizonyuló mélyebb víz is lubickolásra csábított.

A szerda délelőtt nyugalmasabb elfoglaltságot kínált. Éva néni és Magdi néni vezetésével kézműveskedhettek az ehhez kedvet érzők. Csipeszfigurák, illetve filcből készült kulcstartók, telefon- és irattartók „születtek” a gyerekek ügyeskedése nyomán. Persze az „örök tábori sláger”, vagyis a karkötőkészítés is választható program lett ezen a napon. Aki megfáradt a varrásban, vagy éppen az erőt gyűjtötte hozzá, ismét a tábori medencében tölthette az időt. Délután újra a Balaton-parti strand volt az úti cél, de ezúttal a fürdésen kívül egyéb szórakozásra is lehetőség nyílt. Szabadtéri bábszínházi előadást nézhettek meg az érdeklődők: a Piroska és a farkas, illetve A kiskakas gyémánt félkrajcárja című mesék modern feldolgozását mutatták be interaktív módon a bábosok a nézőknek.

Másnap hajóra szállt a csapat. A Szántód nevű vízi jármű fedélzetén utaztak Tihanyba, ahol rövid sétát tettek, és itt költötték el a hidegcsomag mellett pizzaszeletekkel kiegészített ebédjüket is. A Balatonszemesre történő hazaút eléggé izgalmasra sikeredett. Éppen a Balaton közepén jártak, amikor „tengeri viharba” került a hajó. Szerencsére a magyar tengeren ezek a viharok is barátságosabbak, így igazából teljes biztonsággal haladtak végig, és csak néhány, a kajütbe betévedt esőcseppel kellett megküzdeni.

Az este során bepótolták a táborozók az éjszakai túrát, amit előző nap elmosott az eső. Eszter néni és Zsolti bácsi vezetésével a zseb- és fejlámpákkal felszerelkezett társaság átsétált Balatonlelle-Rádpusztára, ahol egy nagyon szépen rendben tartott Árpád-kori romtemplommal ismerkedhettek meg. A gyönyörű, csillagos éjszakán, a késői óra ellenére is kellemes melegben jólesett a séta, és még a kicsik is ügyesen tartották a tempót a túra során.

Utolsó reggel korai ébresztőre keltek a táborlakók. A csomagok bepakolása után újabb vonatozás következett: Balatonboglár volt az úti cél most is, de ezúttal a bobpályára és a Gömbkilátóhoz sétáltak a gyerekek. A szemmel láthatóan nagyon szórakoztató program még a kevésbé bátrabbaknak kedvét is gyorsan meghozta a lecsúszáshoz, így a kisebbek közül is többen vállalták, hogy egyedül irányítják a bobot. A Gömbkilátóból csodás panoráma tárult a diákok szeme elé. A Balaton türkizkék víztükre és a túlpart csodás domborulatai igazán szemet gyönyörködtető látványban részesítették a kilátó lépcsőit leküzdőket.

A táborozók többször kaptak valamilyen meglepetés-finomságot amellett is, hogy a táborhely finom és házias ételeit minden alkalommal jóízűen fogyasztották el. Ebben a táborban is volt sok-sok beszélgetés, közös játék, esti mese, de a születésnaposok köszöntése sem maradt el.

A hazafelé vonatozás során már kicsit csendesebbek voltak az utazók, de abban azért egyetértettek mindannyian, hogy a jövő évi „ottalvósat” sem szeretnék kihagyni.

Képtár > 2016-17 > Balatonszemes

26
jún. 17

NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOR – RENGETEG ÉLMÉNNYEL

2017. június 26-30. (hétfő-péntek)

Idei napközis táborunkban 61 tanulónk vett részt, akikre a hét során Bakter Éva néni, Gyenese Ági néni, Jurcsek Rita néni, valamint – a tábor vezetőjeként – Schreinerné Rodler Kati néni vigyázott. Hozzájuk minden nap csatlakoztak még tanító és tanár nénik.

A tábor első napján Börgöndpusztára utaztak növendékeink az állatsimogatóba, ahol megismerkedtek az ott élő állatokkal, majd egy erőpróbán vettek részt. A délutánt az iskolában töltötték. A csapatok itt játékos feladatok segítségével ismerkedtek egymással.

A gyereksereg úti célja kedden Martonvásár volt. Itt először az Óvodamúzeumot keresték fel, ahol rengeteg érdekességet tudtak meg a régi korok óvodáinak és óvodásainak életéről. Ezt követően a kastélykertbe mentek, ahol a játéké volt a főszerep: tollaslabda, foci és számháború hívogatta a zöldbe a gyerekeket.

Szerdán kisvasúton barangolták be táborozóink a város egy részét, majd városismereti vetélkedő keretében keresgéltek érdekességeket a Belvárosban. A kutatásban megfáradt gyermekeket délután mozifilm, majd kézműves foglalkozás várta.

Csütörtökön a csapat ismét útra kelt, tanulóink ezúttal vonatra pattantak, s a dinnyési Várparkba utaztak, ahol egy történelmi játék keretében változtak királyokká, apródokká. Ági néni vezetésével megtekintették a helyi templomot, ahol egy kis éneklés után még a harmóniumot is kipróbálhatták.

Pénteken a megszépült fehérvári tavon csónakáztak táborozóink, majd – múzeumpedagógus vezetésével – az Egyházmegyei Múzeum új tárlatával ismerkedtek.

A hét során persze nem maradhattak el a nagy hőség elviseléséhez nélkülözhetetlen közös fagyizások sem.

Képtár > 2016-17 > Várpark

21
jún. 17

TE DEUM LAUDAMUS

2017. június 21. (szerda)

A 2016/2017-es tanév lezárásaként intézményünk közössége hálaadó szentmisén vett részt a Székesegyházban.

A szentmisét Spányi Antal püspök atya mutatta be, aki bevezető gondolataiban valamennyi jelenlévő gyermek, pedagógus és szülő figyelmét felhívta annak fontosságára, hogy a Jóisten iránt érzett hálájuk a szünidő hónapjaira is kitartson, majd szentbeszédében is kitért a vakáció heteinek, hónapjainak hasznos eltöltésére, a fizikai pihenés mellett nyáron is elengedhetetlen lelki töltekezésre.

A szentmise záró áldását megelőzően Csák Lajos igazgató úr mondta el tanévet bezáró beszédét, melyben visszatekintett az előző hét esztendőben végzett vezetői munkájára, az ennek során elért számos eredményre, s felhívta a jelenlévők figyelmét a közös munka és imádság – lélekben, erkölcsiségben, ismeretanyagban és létszámban – érlelődő gyümölcseire.

Igazgató úr megköszönte Tamás atyának egész éves, áldozatos munkáját, mellyel hozzájárult a tanév nevelési sikereihez, az intézmény missziós feladatának beteljesítéséhez.

Ezt követően került sor a nevelőtestületi dicsérettel bíró tanulók jutalomkönyveinek és okleveleinek kiosztására. 19, nevelőtestületi dicséretre méltó tanulónk Igazgató úrtól a Székesegyházban, 38, kitűnő, jeles, illetve jó tanulmányi eredményt elért, közösségi életben, művészeti és sporttevékenységben jeleskedő tanulónk pedig osztályfőnökétől, az iskolai bizonyítványosztás alkalmával vehette át jutalmát.
57 tanulónk – az iskolai élet különböző területein elért sikereiért, példamutató munkájáért – dicsérő oklevélben részesült. Ez azt jelenti, hogy tanulóink 42 %-a példaértékűen teljesített e tanév folyamán.

Ugyancsak a Székesegyházban összegyűlt közösség előtt vehették át jutalomkönyvüket a szentmisei szolgálatban egész évben élenjáró, hitüket példaadó módon gyakorló tanulóink: Kósa Márk 8. osztályos, Németh Sebestyén, Sellei Bence Boldizsár 7., Ferenczy-Nagy Levente Ákos, Fung Noel Norbert 6., valamint Ficzere Lőrinc Péter 5. osztályos tanulók.

Nevelőtestületi dicséretre méltó és példaértékű tevékenységükért jutalmazott tanulóink névsorát itt olvashatják.

Képtár > 2016-17 > Te Deum

Egyházmegyei Stúdió: A Szent Imre ... (YouTube)
16
jún. 17

NYOLCADIKOSAINK BÚCSÚJA

2017. június 16. (péntek)

Király Anita: Állj meg idő!

Idő, állj meg, kérlek!
Ne rohanj, ne siess, fékezz!
Visszavágyok a múltba,
De vár rám egy új holnap.
Megfogom a múltat, szorítom erősen,
De szétfolyik, eltűnik előlem.
Marad egy érzés, ami nagyon fáj,
Mégis szép, mégis olyan csodás.

Szívem összeszorul,
A könnyem kicsordul.
Még nem fogtam fel, hogy vége.
Csak egy napot, csak egy órát kérek!
Hadd élhessem újra a szépet,
Minden gyönyörű, tűnt emléket.
De tudom, ezt nem lehet,
Csak emlékezem, és a könnyem pereg.

A virágdíszbe öltözött iskola utoljára hívogatta osztálytermükbe érkező nyolcadikosainkat, akik a hetedik osztályosok ott elhangzott gondolatait követően akaszthatták vállukra az útra indulókat illető, sok emlékkel és személyes üzenettel megtöltött tarisznyákat.

A ballagók elsőként lelki élményeik kedves színhelyét, az iskolai kápolnát keresték fel, ahol Tamás atya búcsúzott tőlük közös énekkel, útra indító, megszívlelendő gondolataival. Az osztály képviseletében Berta Beáta és Kósa Márk helyezte el a köszönet virágait az oltáron, s ajánlotta valamennyi ballagót a Szűzanya oltalmába.

Az utolsó, „hosszú” csengő hangját követően, az iskola termeit, folyosóit érintve vonultak nyolcadikosaink az udvarra, ahol a Himnusz eléneklése után a hetedik osztályosok képviselői búcsúztak tőlük verssel, zongorajátékkal, énekkel.

A ballagók nevében Apor Ágnes, Bakos Teodóra Fruzsina, Horváth Laura Anna, Schreindorfer FerencésVerő Johanna búcsúzott verssel és prózával, énekkel és fuvolaszóval az intézménytől, az itt maradó diáktársaktól és tanároktól.

Az ünnepélyes zászlóátadást követően Csák Lajos igazgató úr mondta el búcsúzó gondolatait, melyet a virágátadás követett.

A Szent Imre Általános Iskola és Óvodáért végzett példamutató tevékenységéért Igazgató úr hét végzős tanulónak adott át Pro Sancto Emerico-oklevelet:

  • Ábrahám Nórának példamutató magatartásáért, az iskolai énekkarban való helytállásáért és elkötelezett közösségi munkájáért;
  • Berta Beátának példamutató magatartásáért és szorgalmáért, példaértékű hitéletéért, az iskolai énekkarban való helytállásáért és kiemelkedő közösségi munkájáért;
  • Csada Eduárd Rolandnak példamutató magatartásáért, elkötelezett közösségi munkájáért és eredményes sporttevékenységéért;
  • Kósa Márknak példamutató magatartásáért, kitartó szorgalmáért és példaértékű, elkötelezett hitéletéért;
  • Kovács Alexnek példamutató magatartásáért, kitartó szorgalmáért és eredményes sporttevékenységéért;
  • Horváth Laura Annának példaértékű, elkötelezett hitéletéért, példamutató magatartásáért, kiemelkedő tanulmányi eredményéért, valamint az iskolai énekkarban való helytállásáért és közösségi munkájáért;
  • Verő Johannának példamutató magatartásáért és hitéletéért, kimagasló tanulmányi eredményéért és művészeti tevékenységéért, valamint az iskolai énekkarban való helytállásáért.

Igazgató úr Bertáné Balogh Annamária Szülői Szervezetben végzett áldozatos munkáját is elismerte, megköszönte a díj odaítélésével.

Horváth Laura Annát és Verő Johannát a nevelőtestület egyúttal az egész iskola tanulóközössége elé állította példaként tanulmányi, művészeti és hitéleti tevékenységük alapján, ezért az oklevél mellé a 2016/17-es tanév tanulói Szent Imre-díjait is nekik ítélte oda, az ezzel járó emlékplakettel és értékes könyvjutalommal együtt. Méltatásukat az iskola honlapján, A MI ISKOLÁNK menüpontban, a Szent Imre-díj fülre kattintva olvashatják.

Ballagási ünnepségünk a Boldogasszony Anyánk kezdetű régi magyar himnuszunk közös eléneklésével zárult.

Katolikus iskolánk 19. ballagási ünnepségén a 8. osztály 20 tanulója búcsúzott intézményünktől. Ludvig Zsoltné Jurcsek Rita osztályfőnök tanárnő bocsátotta útjukra őket.

A ballagási ünnepélyen készült fényképeket innen tudják letölteni.

Képtár > 2016-17 > Ballagás

13
jún. 17

DIÁK, PENDÍTS HÁRFÁKRA...

2017. június 13. (kedd)

Június 13-én, Páduai Szent Antal ünnepén az egyházmegye oktatási intézményei nevében iskolánk és óvodánk képviselői köszöntötték Spányi Antal püspök atyát névnapja alkalmából.

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban összegyűlt ünneplő közösség először óvodásaink (Balázs Ádám, Entz Dominika Dóra, Demeter Máté, Mentes Oszkár Ádám és Nagy Dóra Petra) műsorát hallhatta, majd iskolánkGyenese Ágnes tanárnő vezényelte – kamarakórusának előadásában egy szép Mária-ének csendült fel: Nyíljon ki szívetekben az örömvirág. Ezt követően Mák Bence Péter 6. osztályos tanuló mély átéléssel adta elő ismeretlen szerző, Mindig csak adni című versét. A 7. osztályos Somogyi Illés Johanan a XX. század nagy komponistájának, D. Sosztakovicsnak Lírikus valzerét szólaltatta meg zongorán. A virtuóz hangszeres muzsika után a Diák, pendíts hárfákra kezdetű mohácsi népdallal zárta a kamarakórus az ünnepi köszöntőt.

A kamarakórus tagjai Bakter Borbála, Horváth Eszter Réka, Mátrai Tábita, Jankovics Zoé Réka, Nánási Tímea Anna, Bakos Júlia Fanni, Horváth Nóra Barbara, Ábrahám Nóra, Bakos Teodóra Fruzsina, Berta Beáta, Farkas Édua, Horváth Laura Anna és Verő Johanna voltak.

Képtár > 2016-17 > Névnapi köszöntés

13
jún. 17

BÚCSÚ A KÁPOLNÁTÓL

2017. június 13. (kedd)

„Ti vagytok a föld sója. Ha a só ízét veszti, ugyan mivel sózzák meg? Nem való egyébre, mint hogy kidobják, s az emberek eltapossák. Ti vagytok a világ világossága
A hegyen épült várost nem lehet elrejteni. S ha világot gyújtanának, nem rejtik a véka alá, hanem a tartóra teszik, hogy mindenkinek világítson a házban. Ugyanígy a ti világosságotok is világítson az embereknek, hogy jótetteiteket látva dicsőítsék mennyei Atyátokat!”
(Mt.5,13-16)

Tamás atya a sónak az ókori ember életében betöltött szerepéhez hasonlította annak az életpályának, küldetésnek a jelentőségét, melynek kapujában intézményünktől búcsúzó 8. osztályosaink állnak.

Ők valamennyien, 7. osztályos társaikkal, s az őket tanító pedagógusokkal együtt, meghitt légkörben töltötték utolsó szentmiséjüket az iskolai kápolnában, ahol oly sok lelki élményben volt részük az elmúlt években, s ahol többször is hallhatták lelki vezetőjük kérését: töltsék be a lámpás szerepét valamennyi olyan közösségben, melynek életútjuk során részei, tagjai lesznek, legyenek ők „a világ világossága”.

Nyolcadikosaink a szentmise végén egy kis színesceruza-csomagot is kaptak „megfogható” útravalóul Tamás atyától, mellyel felhívta figyelmüket arra, hogy bár életük napjait és „lapjait” a Jóistentől kapják, azok színessé tétele, megtöltése tartalommal – elkövetkezendő életük során is, szabad akaratukkal megfelelőképpen élve – az ő feladatuk.

 

Képtár > 2016-17 > Utolsó szentmise

10
jún. 17

SZENT IMRE APRÓDJAI
TOVÁBBRA IS AZ ÉLEN

2017. június 10. (szombat)

Június 10-én került sor az Évkerék 2017. vetélkedősorozat második fordulójára, melyen iskolánk a 6. osztályosokból álló, Szent Imre apródjai nevű csapattal képviselte magát – ismét szép eredménnyel. A tízfős csapat a délelőtt folyamán újra végigjárta a Sóstói Természetvédelmi Területen azt az útvonalat, amely márciusban még kopár fák között haladt. Ezen a túrán már a zöldellő természetet figyelhették meg, hallottak számos növény gyógyhatásáról, továbbá most sem maradhatott el a madárhangok megfigyelése.

A Gárdonyi Géza Művelődési Házba beérve Csaba népéről, vagyis a hunokról hallgattak egy érdekes előadást, melyen ismét feleleveníthették történelmi és irodalmi ismereteiket. Az előadás után a Fehérvári Hagyományőrző Íjászegyesület vendégelte meg a résztvevőket egy hagyományos alapanyagokból készült, fenséges ebéddel. Igazi különlegesség, cipóban tálalt zöldséges tokány fogadta ugyanis a gyerekeket. Ebéd után a Gaja Környezetvédő Egyesület tartott egy rövid előadással egybekötött játékos foglalkozást, melyben a gyerekek magukon tapasztalhatták meg, milyen fontos az együttműködés az élővilágban, továbbá mi történik, ha az ember beavatkozik az természet rendjébe. A nap végén az ősi magyar fegyverekkel ismerkedtek meg a gyerekek, majd maguk is kipróbálhatták a közelharcot, természetesen „ártalmatlan” fegyverekkel.

A második alkalmat is egy feladatsor zárta, melyben a nap során elhangzott információkra kérdeztek rá a szervezők. Iskolánk csapata ezúttal második helyezést ért el, ugyanakkor az összesített pontokkal még mindig az élen áll. Várjuk a szeptemberi folytatást.

Képtár > 2016-17 > Évkerék 2.

08
jún. 17

RENDHAGYÓ ÉNEK- ÉS IRODALOMÓRA A MÚZEUMBAN

2017. június 8. (csütörtök)

1.a, 1.b és 3.a osztályosaink a Szent István Király Múzeum meghívására egy bábelőadást nézhettek meg. Az Aranygyapjú Társulat Mátyás és az igazmondó juhász”történetét adta elő nemezbábok segítségével. A népzenei betéteket gyakran koboz és tekerőlant kíséretében énekelték.

A nézőket is a játék részesévé tették a sokoldalú színészek. A mesebeli báránykák kolompját a gyerekek szólaltatták meg, mint ahogy a lacikonyha kenyérdagasztó teknői, nyársai és a borkimérés hordói körül is ők „szorgoskodtak”.

Igaz, Benedek Elek meséjét kicsik és nagyok már óvodás korban jól ismerik, de ez az igényes adaptáció mindenkinek önfeledt, boldog perceket okozott.

A megérdemelt taps után a tanító nénik kíváncsisága újra „színpadra” csalogatta a művészeket. A kisiskolásoknak nem mindennapi esemény, ha autentikus népi hangszereket láthatnak és hallhatnak, így az előadók még néhány gondolatot elmondtak zeneszerszámaikról és a régebbi korok vásári mulatságairól is. Ekkor már tanulóink tudásvágyát sem lehetett elaltatni.

„Az udvari bolondok is ilyen lanton szerettek zenélni?”
„Ennek a hangszernek is van lelke?”
„Miért van több húrja a koboznak, mint egy gitárnak?”
– sorjáztak a kérdések.

Vidáman tértek vissza iskolánkba alsósaink a rendhagyó irodalom- és énekóra után, hiszen valóban színvonalas összművészeti produkcióban lehetett részük. Köszönjük!

Képtár > 2016-17 > Koboz

07
jún. 17

GYÓGYNÖVÉNYEK GYŰJTEMÉNYBEN ÉS A HŰTŐSZEKRÉNYRE

2017. június 7. (szerda)

Első osztályos korukban már jártak a Fekete Sas Patikamúzeumban 2.b osztályosaink. Akkori ügyes viselkedésüknek is köszönhető, hogy ez alkalommal a múzeum látta őket vendégül – az Országos Patikanap elnevezésű rendezvénysorozat keretében – egy múzeumpedagógiai foglalkozásra.

Ezúttal is Krizsány Anna és Szima Viktória fogadta a másodikosokat, majd elsőként a patika előtt zöldellő növényekhez invitálta őket. Ebben a „növénysimogatóban” valóban meg lehet érinteni a kiállított darabokat, de érdemes őket megszagolni is, hiszen megannyi illatos gyógy- és fűszernövény található az állványokon. A gyerekek megkóstolták a rukkolát, megszimatolták a borsmentát, citromfüvet, zellert, de egészen közelről megismerkedtek a mimózával is, amely valóban annyira érzékenyen reagál az érintésre, mint a róla elnevezett tulajdonsággal bíró embertársaink.

A patika falai között kétféle tevékenységet is űzhettek a diákok. Anna néninél hűtőmágnest készítettek, de – a hely szellemének megfelelően – préselt növényekből. A különleges kinézetű és erős gyógyhatással bíró ginkgo biloba és a színes árvácska segítségével egyedi kompozíciót állíthattak össze, majd egy kis műanyaglap, némi forró préselés, valamint egy öntapadós mágnes szükségeletetett csak ahhoz, hogy különleges dísz készülhessen a konyhába.

Viki néni „drog-gyűjtemény” összeállítására hívta másodikosainkat. Persze sietve hozzátette, hogy nem a hétköznapi értelemben kell erre a szóra gondolni, hiszen a drog valójában növényekből vagy állatokból kivont gyógyhatású szert jelent. Miután ezt megtudták a gyerekek, s meglátták az asztalokon illatozó növényi részeket, máris nagy kedvvel álltak neki a munkának. Kis zacskókba pakolgatták a gyógynövényeket, majd kartonlapra tűzve és versekkel, felirattal díszítve vihették magukkal patikai emlékként a gyógynövénygyűjteményt.

Most sem maradt el a finom gyógycukorkák, illetve az ízletes gyógynövényszörpök kóstolása sem. Búcsúzáskor a Patikanapot idéző matricákat is ajándékul kaptak diákjaink.

Képtár > 2016-17 > Patikanap 2.b