Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

máj.
31

Óvodások a pályán (videó):

BÓBITÁZÓK SORVERSENYE – AZ UTOLSÓ FELVONÁS

2017. május 31. (szerda)

Az iskolánk egész évre kiterjedő beiskolázási programsorozatában részt vevő nagycsoportos ovis-had – a tanév vége felé közeledve – utoljára vette birtokba az iskolaépületet, ez alkalommal az udvari tornapályát, melyen már megérkezésükkor rengeteg eszköz várta őket. Váltókarikák, szivacsgátak, zsámolyok, bóják, tornabotok és gumilabdák várakoztak ott, hogy a jelölő mezek segítségével színes csoportokba osztott óvodások – sok-sok szellemi és kézműves tevékenység után – most ügyességüket és gyorsaságukat is bemutassák segítségükkel.

Közel 60 óvodás váltóversenye zajlott – egymás biztatása, hangos szurkolás mellett – hat csapatban.

Az akadályfutás során csak úgy suhantak a gátak, zsámolyok fölött a kis ovisok. A második feladatban kiderült, hogy a gömbölyű labda a padon még jobban gurul, de a 4 méter hosszú padon húzódzkodás sem könnyű „szakág”. A lábak közé helyezett labdával szökdelés nagy kedvenc volt még akkor is, ha a rakoncátlan labda olykor messzire gurult. A fejek felett, hátrafelé adogatott labdával végzett művelet aztán eldöntötte a verseny sorsát. Bár – az örömteli, sikeres részvétellel – mindenki nyert, a bronzérmes „világoszöldek”, az ezüstérmes „sötétzöldek”, no meg a bajnok „narancssárgák” egy kicsit jobban örülhettek a dobogós helyezéseknek, meg az elnyert energiapótlóknak, a jutalomcukorkáknak.

Nagycsoportos óvodásaink e tanévben is bölcsebbek, ügyesebbek lettek, gyarapodtak sok olyan készségben, melyek szeptembertől minden bizonnyal javukra válnak, hiszen mostantól… várja őket az iskola!

Képtár > 2016-17 > Bóbita-akadály 2.