Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

jún.
02

Édes, szép emlékek... (videó):

PEDAGÓGUSOK KÖSZÖNTÉSE - BÚCSÚZÁSSAL

2017. június 2. (péntek)

„Nincs még egy munka, ahol egész életre szóló hatása lehet egy jókor, jól megfogalmazott mondatnak, egy mosolynak, egy ölelésnek.
Nincs még egy munka, amely megannyi, azonnali sikerrel és örömmel kecsegtet, ám amelynek a valódi gyümölcsét csak évek, esetleg csak évtizedek múlva láthatjuk.”
–részlet 8. osztályosaink köszöntőjéből

Intézményünk pedagógusai, dolgozói a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent Imre termében gyűltek össze egy hosszú tanítási napot, s ezzel együtt egy remek, bár rövidnek semmiképpen nem nevezhető tanévet maguk mögött hagyva, hogy – egész éves tevékeny munkájuk jutalmaként – megmártózzanak kicsit a legifjabb és legidősebb növendékeik adta pedagógusnapi műsor örömeiben.

A megfáradt léleknek enyhet adó bemutató nagycsoportos óvodásaink verselésével, vidám dalolásával kezdődött, hogy következhessék aztán A tücsök és az egérke lakodalma című francia népmese, melynek tartalma és bájos előadásmódja együtt csalt mosolyt a hallgatóság arcára. A szülők nevében Dr. Entzné Dr. Lőrincz Tímea mondott köszönetet az óvodában eltöltött évekért, a gyermekeikkel foglalkozók áldozatos munkájáért.

A kicsiket követően 8. évfolyamosaink léptek – Ludvig Zsoltné Jurcsek Rita osztályfőnök tanárnő felkészítésében – színpadra, hogy nevelőik pedagógusnapi köszöntése mellett egyben tőlük búcsút is vegyenek. Verő Johanna gyönyörű fuvolajátékát követően mély érzelmekkel teli versekkel, dalokkal mondtak köszönetet az őket éveken át nevelőknek önzetlen szeretetükért, áldozatos, fáradhatatlan munkájukért. Műsoruk második felében egy –parádés színpadi alakításokra is lehetőséget adó – jelenetet adtak elő, mely a születéstől egészen a kamaszkorig ábrázolta a különböző életkori szakaszok sajátosságait – rengeteg humorral fűszerezve. Zárásként Koncz Zsuzsa Köszönöm című dalát énekelve adták át iskolánk minden dolgozójának a hála virágait.

Ezt követően Turzó Anikó, a nyolcadik osztályosok szülői közösségének képviselőjeként szólt a pedagógusokhoz, méltatva azt az eredményes nevelői tevékenységet, melynek hatásaként gyermekeik komoly, megbízható, önmagukra igényes, világunkra, annak jelenségeire nyitott felnőttekké cseperedtek.

Az ünneplés következő részében Csák Lajos igazgató úr köszöntötte az egybegyűlteket. Említést tett óvodánk és iskolánk ez évi eredményeiről, örvendetes létszámbővüléséről, majd – nyugdíjba vonulásuk alkalmábólSimon Lászlóné Marikától, valamint Salamon Katalin tanító kollégától is elbúcsúzott felszólalásában.

Hidegtálakat és finom desszertet tartalmazó vendéglátás, jó hangulatú beszélgetés zárta idei pedagógusnapi ünneplésünket.

Képtár > 2016-17 > Pedagógusnap