Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

jún.
07

KÖRNYEZETÓRA ERDŐBEN ÉS VÍZPARTON

2017. június 7. (szerda)

1.b osztályosaink az utolsó tanítási napok egyikét Soponyán töltötték, az Ökoturisztikai Központban.  A gyerekeknek egész nap környezetórájuk volt.

Miről tanultak?

Közlekedésről, hiszen helyközi járattal utaztak, s már ez is nagy kaland volt a kicsiknek.

Természetvédelemről, más élőlények környezetében való helyes viselkedésről; arról, hogy az erdő és a vizes élőhelyek csendjére, tisztaságára és épségére vigyázni alapvető kötelességünk.

Különleges állatokkal ismerkedhettek meg elsőseink a múzeumban és a szabadban is. Sőt, némelyiket meg is simogathatták. Minden gyerek rögtön a szívébe zárta Szelit, a barátságos gímszarvas mamát. Láthatták párját, a magyar erdők agancsos „királyát”. Izgulhattak az amerikai vadpulykák csatáján. Gyönyörködhettek a récékben, ludakban, de még amerikai futó madarakban, az emukban is. Kis vadmalacok csörtettek a kerítések mentén, amíg a gyerekek nézelődtek.

Ki tanította a kis nebulókat?

Tanítóik, Niki néni és Magdi néni; illetve ez alkalommal főként egy fiatal erdész, aki négy órára az idegenvezetőjükké szegődött. Dani egy rövid túrával elvitte az osztályt egy magasleshez, ahonnét körbepásztázhatták a vidéket. Egy halastó partján látcsövet állított fel a gyerekeknek, hogy kikémlelhessék a nádasokban élő récéket, kócsagokat, teknőseket, szárcsákat. Végül a vadászlak mögötti vidám fogócskázás tette fel a koronát a programra.

Jó volt együtt lenni, mozogni és tanulni a felázott föld illatát árasztó erdei környezetben. Kellemes lesz még nyáron is visszagondolni erre a remek napra.

Mit sikerült megjegyezni a kicsiknek?

Ezt a tanító nénik az év utolsó környezetóráján fogják „tesztelni”, hiszen sok- sok rejtvényt és fejtörőt hoztak haza az elsősöknek Soponyáról.

Képtár > 2016-17 > Soponya 1.b