Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

jún.
07

ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓN AZ ARANYBULLA KÖNYVTÁRBAN

2017. június 7. (szerda)

2017. június 7-én 4.a és 4.b osztályos tanulóink egy író-olvasó találkozón vettek részt az Aranybulla Könyvtárban. A 88. Ünnepi Könyvhét és a 16. Gyermekkönyvnapok alkalmából szervezett, Könyves kalandok! elnevezésű program vendége Kertész Erzsi írónő volt.

Nebulóink izgatottan készültek a gyermekek körében jól ismert szerzővel való találkozásra. Rövid bemutatkozás után Erzsi szívesen válaszolt a gyermekek kérdéseire: Miért lett író? Honnan merít ötleteket? Mennyi időbe telik egy regény megírása?

A kötetlen beszélgetést két regény bemutatása követte, amelyekből egy-egy fejezet is felolvasásra került. A gyermekeket egytől egyig magával ragadta a Göröngyös Úti Iskola története és a Panthera varázslatos, kalandokkal teli világa.

A találkozót követően tanulóink birtokba vehették a könyvtár gyermekrészlegét. Mindenki talált kedvére való könyvet, amelyben sokan már a helyszínen elmerültek. Olvasás iránti szeretetüket és elkötelezettségüket mutatja, hogy általuk nagyon sok új taggal bővült a könyvtártagok népes tábora.

Az iskolába könyvkupacokkal visszaérkező gyermekek így vélekedtek a találkozóról:

„Szerettem volna kivenni a Panthera című könyvet, de valaki megelőzött. Így hát kikölcsönöztem az írónő Állat KávéZoo című regényét, ami szintén izgalmasnak ígérkezik.”

„Nekem az tetszett, hogy találkozhattam egy íróval és kérdezhettünk is tőle.”

„Nagyon jó élmény volt egy írónővel találkozni. Szerintem nagyon kedves. Izgalmas könyveket ír… és még fog is.”

„Még autogramot is kaptam tőle! Óriási élmény volt Vele találkozni!”

„Nagyon köszönöm, hogy megnézhettem a könyveit!”

Ezúton köszönjük a lehetőséget az Aranybulla Könyvtár minden dolgozójának és Kertész Erzsinek!

Képtár > 2016-17 > Kertész Erzsi