Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

jún.
10

SZENT IMRE APRÓDJAI
TOVÁBBRA IS AZ ÉLEN

2017. június 10. (szombat)

Június 10-én került sor az Évkerék 2017. vetélkedősorozat második fordulójára, melyen iskolánk a 6. osztályosokból álló, Szent Imre apródjai nevű csapattal képviselte magát – ismét szép eredménnyel. A tízfős csapat a délelőtt folyamán újra végigjárta a Sóstói Természetvédelmi Területen azt az útvonalat, amely márciusban még kopár fák között haladt. Ezen a túrán már a zöldellő természetet figyelhették meg, hallottak számos növény gyógyhatásáról, továbbá most sem maradhatott el a madárhangok megfigyelése.

A Gárdonyi Géza Művelődési Házba beérve Csaba népéről, vagyis a hunokról hallgattak egy érdekes előadást, melyen ismét feleleveníthették történelmi és irodalmi ismereteiket. Az előadás után a Fehérvári Hagyományőrző Íjászegyesület vendégelte meg a résztvevőket egy hagyományos alapanyagokból készült, fenséges ebéddel. Igazi különlegesség, cipóban tálalt zöldséges tokány fogadta ugyanis a gyerekeket. Ebéd után a Gaja Környezetvédő Egyesület tartott egy rövid előadással egybekötött játékos foglalkozást, melyben a gyerekek magukon tapasztalhatták meg, milyen fontos az együttműködés az élővilágban, továbbá mi történik, ha az ember beavatkozik az természet rendjébe. A nap végén az ősi magyar fegyverekkel ismerkedtek meg a gyerekek, majd maguk is kipróbálhatták a közelharcot, természetesen „ártalmatlan” fegyverekkel.

A második alkalmat is egy feladatsor zárta, melyben a nap során elhangzott információkra kérdeztek rá a szervezők. Iskolánk csapata ezúttal második helyezést ért el, ugyanakkor az összesített pontokkal még mindig az élen áll. Várjuk a szeptemberi folytatást.

Képtár > 2016-17 > Évkerék 2.