Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

jún.
13

BÚCSÚ A KÁPOLNÁTÓL

2017. június 13. (kedd)

„Ti vagytok a föld sója. Ha a só ízét veszti, ugyan mivel sózzák meg? Nem való egyébre, mint hogy kidobják, s az emberek eltapossák. Ti vagytok a világ világossága
A hegyen épült várost nem lehet elrejteni. S ha világot gyújtanának, nem rejtik a véka alá, hanem a tartóra teszik, hogy mindenkinek világítson a házban. Ugyanígy a ti világosságotok is világítson az embereknek, hogy jótetteiteket látva dicsőítsék mennyei Atyátokat!”
(Mt.5,13-16)

Tamás atya a sónak az ókori ember életében betöltött szerepéhez hasonlította annak az életpályának, küldetésnek a jelentőségét, melynek kapujában intézményünktől búcsúzó 8. osztályosaink állnak.

Ők valamennyien, 7. osztályos társaikkal, s az őket tanító pedagógusokkal együtt, meghitt légkörben töltötték utolsó szentmiséjüket az iskolai kápolnában, ahol oly sok lelki élményben volt részük az elmúlt években, s ahol többször is hallhatták lelki vezetőjük kérését: töltsék be a lámpás szerepét valamennyi olyan közösségben, melynek életútjuk során részei, tagjai lesznek, legyenek ők „a világ világossága”.

Nyolcadikosaink a szentmise végén egy kis színesceruza-csomagot is kaptak „megfogható” útravalóul Tamás atyától, mellyel felhívta figyelmüket arra, hogy bár életük napjait és „lapjait” a Jóistentől kapják, azok színessé tétele, megtöltése tartalommal – elkövetkezendő életük során is, szabad akaratukkal megfelelőképpen élve – az ő feladatuk.

 

Képtár > 2016-17 > Utolsó szentmise