Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

jún.
16

NYOLCADIKOSAINK BÚCSÚJA

2017. június 16. (péntek)

Király Anita: Állj meg idő!

Idő, állj meg, kérlek!
Ne rohanj, ne siess, fékezz!
Visszavágyok a múltba,
De vár rám egy új holnap.
Megfogom a múltat, szorítom erősen,
De szétfolyik, eltűnik előlem.
Marad egy érzés, ami nagyon fáj,
Mégis szép, mégis olyan csodás.

Szívem összeszorul,
A könnyem kicsordul.
Még nem fogtam fel, hogy vége.
Csak egy napot, csak egy órát kérek!
Hadd élhessem újra a szépet,
Minden gyönyörű, tűnt emléket.
De tudom, ezt nem lehet,
Csak emlékezem, és a könnyem pereg.

A virágdíszbe öltözött iskola utoljára hívogatta osztálytermükbe érkező nyolcadikosainkat, akik a hetedik osztályosok ott elhangzott gondolatait követően akaszthatták vállukra az útra indulókat illető, sok emlékkel és személyes üzenettel megtöltött tarisznyákat.

A ballagók elsőként lelki élményeik kedves színhelyét, az iskolai kápolnát keresték fel, ahol Tamás atya búcsúzott tőlük közös énekkel, útra indító, megszívlelendő gondolataival. Az osztály képviseletében Berta Beáta és Kósa Márk helyezte el a köszönet virágait az oltáron, s ajánlotta valamennyi ballagót a Szűzanya oltalmába.

Az utolsó, „hosszú” csengő hangját követően, az iskola termeit, folyosóit érintve vonultak nyolcadikosaink az udvarra, ahol a Himnusz eléneklése után a hetedik osztályosok képviselői búcsúztak tőlük verssel, zongorajátékkal, énekkel.

A ballagók nevében Apor Ágnes, Bakos Teodóra Fruzsina, Horváth Laura Anna, Schreindorfer FerencésVerő Johanna búcsúzott verssel és prózával, énekkel és fuvolaszóval az intézménytől, az itt maradó diáktársaktól és tanároktól.

Az ünnepélyes zászlóátadást követően Csák Lajos igazgató úr mondta el búcsúzó gondolatait, melyet a virágátadás követett.

A Szent Imre Általános Iskola és Óvodáért végzett példamutató tevékenységéért Igazgató úr hét végzős tanulónak adott át Pro Sancto Emerico-oklevelet:

  • Ábrahám Nórának példamutató magatartásáért, az iskolai énekkarban való helytállásáért és elkötelezett közösségi munkájáért;
  • Berta Beátának példamutató magatartásáért és szorgalmáért, példaértékű hitéletéért, az iskolai énekkarban való helytállásáért és kiemelkedő közösségi munkájáért;
  • Csada Eduárd Rolandnak példamutató magatartásáért, elkötelezett közösségi munkájáért és eredményes sporttevékenységéért;
  • Kósa Márknak példamutató magatartásáért, kitartó szorgalmáért és példaértékű, elkötelezett hitéletéért;
  • Kovács Alexnek példamutató magatartásáért, kitartó szorgalmáért és eredményes sporttevékenységéért;
  • Horváth Laura Annának példaértékű, elkötelezett hitéletéért, példamutató magatartásáért, kiemelkedő tanulmányi eredményéért, valamint az iskolai énekkarban való helytállásáért és közösségi munkájáért;
  • Verő Johannának példamutató magatartásáért és hitéletéért, kimagasló tanulmányi eredményéért és művészeti tevékenységéért, valamint az iskolai énekkarban való helytállásáért.

Igazgató úr Bertáné Balogh Annamária Szülői Szervezetben végzett áldozatos munkáját is elismerte, megköszönte a díj odaítélésével.

Horváth Laura Annát és Verő Johannát a nevelőtestület egyúttal az egész iskola tanulóközössége elé állította példaként tanulmányi, művészeti és hitéleti tevékenységük alapján, ezért az oklevél mellé a 2016/17-es tanév tanulói Szent Imre-díjait is nekik ítélte oda, az ezzel járó emlékplakettel és értékes könyvjutalommal együtt. Méltatásukat az iskola honlapján, A MI ISKOLÁNK menüpontban, a Szent Imre-díj fülre kattintva olvashatják.

Ballagási ünnepségünk a Boldogasszony Anyánk kezdetű régi magyar himnuszunk közös eléneklésével zárult.

Katolikus iskolánk 19. ballagási ünnepségén a 8. osztály 20 tanulója búcsúzott intézményünktől. Ludvig Zsoltné Jurcsek Rita osztályfőnök tanárnő bocsátotta útjukra őket.

A ballagási ünnepélyen készült fényképeket innen tudják letölteni.

Képtár > 2016-17 > Ballagás