Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

jún.
21

TE DEUM LAUDAMUS

2017. június 21. (szerda)

A 2016/2017-es tanév lezárásaként intézményünk közössége hálaadó szentmisén vett részt a Székesegyházban.

A szentmisét Spányi Antal püspök atya mutatta be, aki bevezető gondolataiban valamennyi jelenlévő gyermek, pedagógus és szülő figyelmét felhívta annak fontosságára, hogy a Jóisten iránt érzett hálájuk a szünidő hónapjaira is kitartson, majd szentbeszédében is kitért a vakáció heteinek, hónapjainak hasznos eltöltésére, a fizikai pihenés mellett nyáron is elengedhetetlen lelki töltekezésre.

A szentmise záró áldását megelőzően Csák Lajos igazgató úr mondta el tanévet bezáró beszédét, melyben visszatekintett az előző hét esztendőben végzett vezetői munkájára, az ennek során elért számos eredményre, s felhívta a jelenlévők figyelmét a közös munka és imádság – lélekben, erkölcsiségben, ismeretanyagban és létszámban – érlelődő gyümölcseire.

Igazgató úr megköszönte Tamás atyának egész éves, áldozatos munkáját, mellyel hozzájárult a tanév nevelési sikereihez, az intézmény missziós feladatának beteljesítéséhez.

Ezt követően került sor a nevelőtestületi dicsérettel bíró tanulók jutalomkönyveinek és okleveleinek kiosztására. 19, nevelőtestületi dicséretre méltó tanulónk Igazgató úrtól a Székesegyházban, 38, kitűnő, jeles, illetve jó tanulmányi eredményt elért, közösségi életben, művészeti és sporttevékenységben jeleskedő tanulónk pedig osztályfőnökétől, az iskolai bizonyítványosztás alkalmával vehette át jutalmát.
57 tanulónk – az iskolai élet különböző területein elért sikereiért, példamutató munkájáért – dicsérő oklevélben részesült. Ez azt jelenti, hogy tanulóink 42 %-a példaértékűen teljesített e tanév folyamán.

Ugyancsak a Székesegyházban összegyűlt közösség előtt vehették át jutalomkönyvüket a szentmisei szolgálatban egész évben élenjáró, hitüket példaadó módon gyakorló tanulóink: Kósa Márk 8. osztályos, Németh Sebestyén, Sellei Bence Boldizsár 7., Ferenczy-Nagy Levente Ákos, Fung Noel Norbert 6., valamint Ficzere Lőrinc Péter 5. osztályos tanulók.

Nevelőtestületi dicséretre méltó és példaértékű tevékenységükért jutalmazott tanulóink névsorát itt olvashatják.

Képtár > 2016-17 > Te Deum

Egyházmegyei Stúdió: A Szent Imre ... (YouTube)