Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

jún.
26

NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOR – RENGETEG ÉLMÉNNYEL

2017. június 26-30. (hétfő-péntek)

Idei napközis táborunkban 61 tanulónk vett részt, akikre a hét során Bakter Éva néni, Gyenese Ági néni, Jurcsek Rita néni, valamint – a tábor vezetőjeként – Schreinerné Rodler Kati néni vigyázott. Hozzájuk minden nap csatlakoztak még tanító és tanár nénik.

A tábor első napján Börgöndpusztára utaztak növendékeink az állatsimogatóba, ahol megismerkedtek az ott élő állatokkal, majd egy erőpróbán vettek részt. A délutánt az iskolában töltötték. A csapatok itt játékos feladatok segítségével ismerkedtek egymással.

A gyereksereg úti célja kedden Martonvásár volt. Itt először az Óvodamúzeumot keresték fel, ahol rengeteg érdekességet tudtak meg a régi korok óvodáinak és óvodásainak életéről. Ezt követően a kastélykertbe mentek, ahol a játéké volt a főszerep: tollaslabda, foci és számháború hívogatta a zöldbe a gyerekeket.

Szerdán kisvasúton barangolták be táborozóink a város egy részét, majd városismereti vetélkedő keretében keresgéltek érdekességeket a Belvárosban. A kutatásban megfáradt gyermekeket délután mozifilm, majd kézműves foglalkozás várta.

Csütörtökön a csapat ismét útra kelt, tanulóink ezúttal vonatra pattantak, s a dinnyési Várparkba utaztak, ahol egy történelmi játék keretében változtak királyokká, apródokká. Ági néni vezetésével megtekintették a helyi templomot, ahol egy kis éneklés után még a harmóniumot is kipróbálhatták.

Pénteken a megszépült fehérvári tavon csónakáztak táborozóink, majd – múzeumpedagógus vezetésével – az Egyházmegyei Múzeum új tárlatával ismerkedtek.

A hét során persze nem maradhattak el a nagy hőség elviseléséhez nélkülözhetetlen közös fagyizások sem.

Képtár > 2016-17 > Várpark