Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

május
18

JUTALOMKIRÁNDULÁSON
A GYŐZTESEK

2018. május 18. (péntek)

Nebulófigyelő elnevezésű pontversenyünk egy egész tanéven átívelő gyűjtést jelent, melynek során az iskolai élet több területén szerezhetnek pontokat a diákok. A végső eredményben így nem csak az mutatkozik meg, hogy ki tanul a legjobban, hanem az is, hogy egyéb területeken – például segítségnyújtás vagy szereplés – ki jeleskedik társai között. Akik az összesítésben a legjobb eredményt érik el osztálytársaik körében, jutalom-kiránduláson vehetnek részt. Az idei esztendőben a Vál-völgy és környéke volt az úti cél a 3-8. osztályosokból álló csapat számára.

A reggelit a Felcsúton található szabadidőparkban költhették el a kirándulók, ahol különféle, felnőtteknek vagy gyerekeknek való sport- és játékszereket is kipróbáltak.

A következő állomás Etyek volt, ahol a Korda Filmparkban vettek részt egy izgalmas és sok érdekességet magában foglaló stúdióbejáráson. Kísérőjük, Benedek elsőként egy középkort idéző szabadtéri díszletbe vezette a gyerekeket, ahol több, Magyarországon forgatott film hátteréül szolgáló épületegyüttest nézhettek meg. Olyan kulisszatitkok is feltárultak itt, hogy ezek az épületek valójában csak egyik oldalról „valódiak”, mert a beltéri jeleneteket már a stúdióban forgatják az itt játszódó filmekben. De igazából nem is kőből épültek ezek a házfalak, hanem műanyagalapú festékkel bevont habosított polisztirolból, ám mégis annyira élethűek, hogy a gyerekek több helyen megkopogtatták, megtapogatták a „téglákat”, mert hihetetlenek voltak számukra Beni szavai.
A főépületben filmtörténeti érdekességeket, vizuális és hangkeltő effekteket láthattak a diákok, sőt, ez utóbbiakat maguk is kipróbálhatták. Filmtrükkök szereplőivé is váltak a titokzatos zöld vászon segítségével, de végtelen mélységű és magasságú könyvespolcok között is sétálhattak és milliós értékű maketteket csodálhattak.

Ezt követően Alcsútdobozra utaztak tovább, ahol az Alcsúti Arborétumban vettek részt egy szakvezetéssel kísért sétán. Ennek során az arborétum híres alapítójáról, József nádorról is hallhattak érdekességeket, de számtalan különleges növényt is láttak. Több botanikai ritkaság található ezen az eredetileg angolkertnek épült, ma már negyven hektárt elfoglaló természetvédelmi területen. Különleges élményként a kápolnába is bemehettek diákjaink, ahová az egyénileg idelátogatóknak nincs lehetőségük benézni.

Alcsútról a Vál-völgyi Kisvasút megállójából vonattal folytatódott tovább a kirándulás Felcsútra. A szerelvény gyönyörű tájakon kanyargott, és a gyerekek nagy élvezettel nézelődtek a vonatablakból. Felcsúton leszállva a Pancho Aréna és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia impozáns épületeit is szemügyre vették a diákok, miközben a buszhoz sétáltak.

Egy meglepetés azonban még várta őket, mielőtt Fehérvárra érkezett volna a csapat. A lovasberényi Hóman Cukrászda finom és bőséges fagylaltkínálatából válogathatott ki-ki két gombócra valót, ezzel megkoronázva az egész napos élménygyűjtést.

Képtár > 2017-18. tanév > Nebulófigyelő