Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

május
25

ALSÓ TAGOZATOSAINK GYERMEKNAPJA

2018. május 25. (péntek)

A gyermeknap minden tanévben valami különlegeset, hétköznapitól eltérőt tartogat diákjaink számára. Idén az iskolában és városi helyszíneken is foglalatoskodhattak érdekes tevékenységekkel alsó tagozatosaink.

Az iskolában két helyszínen – ami valójában négyet jelentett – játszhattak vagy tanulhattak játszva. Lőrinczné Schvarcz Magdi néni olyan közösségi játékokkal várta a csoportokat, amelyekre ritkán van lehetőség a hétköznapokban. De most valamennyi csapat közel egy órán keresztül „kereshette a családját”, „tippelhetett a törzsfőnökre” vagy „döfhette a kardot a pajzsba”. Az itt időző gyerekcsapatnak még „kacsatáncolni” is volt lehetősége.

Kevésbé megmozgató, de legalább annyira izgalmas szórakozás volt a szomszéd teremben lévő társasjáték-terem, ahol szórakoztató képességfejlesztésre vagy szerencse-próbatételre is volt alkalmas játéktábla.

Molnár Györgyné, Erzsike néni digitális – de hagyományos formában is elérhető – rejtvényekkel várta a hozzá érkezőket. Akinél volt arra alkalmas eszköz, QR-kódok segítségével juthatott a szükséges tudáshoz, akinél nem volt ilyen, az keresgélve kutakodhatott a teremben elrejtett információmorzsák után.

A szomszédban lévő informatikateremben Bihariné Németh Zsuzsi néni online teszttel játszott és tanult a gyerekekkel, akik az állatvilágból összegyűjtött érdekességekről hallhattak ilyen rendhagyó módon. Itt is előkerülhettek a mobiltelefonok, hiszen ezen a napon egy ideiglenes Wi-Fi-jelszó segítségével bárki a netre csatlakozhatott. Persze csak olyan témában és akkor, amiről és amikor a tanító nénik erre lehetőséget adtak.

Városi helyszínekre is ellátogattak a csapatok. A Vörösmarty Mihály Könyvtár két részlege is fogadta tanítványainkat. A kisebbek a gyermekkönyvtárban találkozhattak Pom Pommal és az ő meséivel, majd interaktív feladatokkal adhattak számot arról, hogy mennyi mindent jegyeztek meg a meghallgatott történetekből.

A zenei részlegen nagyon különleges tárgyakat láthattak a nagyobbak. A zenehallgatás története volt a téma, melynek során bakelitlemezeket, magnó- és VHS-kazettákat, floppy-lemezeket vizsgálhattak meg közelebbről, de ha már a régi technikákról volt szó, akkor a másolás kezdetleges formáját, az indigóhasználatot is kipróbálhatták.

Az Egyházmegyei Múzeumban izgalmas kincskeresés volt az egyik elfoglaltsága a gyerekeknek. Egy elhagyott utazóbőrönd, annak tartalma és az abban hagyott levél segítségével kellett kincseket felkutatni a múzeum termeiben. Míg a társaság egyik fele kincsvadászaton volt, a többiek dekorgumi-állatkákat készítettek, majd a két csoport helyet cserélt, hogy mindannyian részt vehessenek mindkét foglalkozáson.

Az ebédet követően még két gombóc fagylalt is jutott valamennyi kisdiákunknak a sok-sok élmény mellé.

Képtár > 2017-18. tanév > Alsós gyermeknap