Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

jún.
08

 

PETRA RAJZA
BRONZCERUZA-DÍJAS

2018. június 8. (péntek)

Spányi Antalmegyés püspök atya volt a fővédnöke annak az alkotói pályázatnak, amelyet idén már hatodik alkalommal hirdetett meg három szervezet. A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely, valamint a nagyváradi Tanoda Egyesület minden esztendőben olyan témát választ pályázatához, amely a magyar honvédelem történetével, a nemzeti összetartozással kapcsolatos. Idén egy népdal ihlette a versenyt, így lett annak jelmondata és címe: „Huszárgyerek, huszárgyerek…”

Öt évvel ezelőtt, az első meghirdetéskor csak néhány száz pályaművet kaptak a bírálók, ám ebben az esztendőben már 2736 alkotás érkezett a felhívásra. Iskolánk tanulói 22 rajzot készítettek, köztük voltak olyanok is, amelyeket többen közösen alkottak.

A pályaművek egy része határon túli magyar diákoktól érkezett, s az alkotások közül több Nagyváradon tekinthető meg. Néhány rajz a pákozdi Katonai Emlékparkban került kiállításra, míg a rajzverseny eredményhirdetésének helyszínén, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban 435 alkotás csodálható meg.

Az eredményhirdetésen, melynek során először a szigetszentmiklósi, majd a gyergyószentmiklósi diákok műsora színesítette a díjátadást, iskolánk két elismerést is kapott. Hatodik osztályos tanítványunk, Szentmártoni Petra Bronzceruza-díjat nyert, míg iskolánk egy olyan emléklappal gazdagodott, amelyen a szervezők köszönetnyilvánítása olvasható a sok-sok szép alkotásért.

Petrának és felkészítőjének, Lőrinczné Schvarcz Magdolnának is szeretettel gratulálunk az eredményhez.