Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

jún.
08

ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ AZ ÜNNEPI KÖNYVHÉT ALKALMÁBÓL

2018. június 8. (péntek)

A 2. b és a 3. b osztály tanulói már hetek óta izgatottan készülődtek egy különleges délutánra. A gyerekek hónapról hónapra szorgalmasan látogatták a Vörösmarty Mihály Könyvtárat. Kitartásuk jutalma a sok mesés olvasmányélmény mellett az lett, hogy meghívást kaptak egy író-olvasó találkozóra.

A kicsik, koruknál fogva, még nem találkoztak „igazi” íróval, de ezen a szép napon M. Kácsor Zoltán várta őket a gyermekrészlegen.

Mindkét osztály kölcsönkapott a könyvtárból egy-egy meseregényt, amely a dínók világába repítette el az olvasókat. Amikor a gyerekek elfáradtak egy dolgozatokkal tarkított tikkasztó nap végére, amikor zaklatottak voltak vagy épp ellenkezőleg, majd elaludtak a korán érkezett nyár hőségétől, a gyógyírt a kalandos történet jelentette, az Utazás Dínómdánomba.

A harmadikosok a történettel kapcsolatban szövegértő feladatsorokat kaptak irodalomórákon Éva nénitől, a másodikosok rajzórákon őshüllőket rajzoltak Magdi nénivel.  A gyerekek már egyre türelmetlenebbül számolták a hátralévő napokat a találkozásig. Szájról szájra járt az információ, hol lehet megkapni a sorozat legújabb kötetét Sárkánytörvény címmel.

Pénteken aztán felkerekedtek a kicsik könyvekkel felszerelkezve, hogy kincseiket dedikáltassák.

A várakozások beigazolódtak, nem csak a dínókról tudtak meg sokat a gyerekek, hanem az írás mesterségéről és a készülőfélben lévő új meseregényekről is.

Kiderült, hogy az írás legfontosabb összetevői az izgalom, a titok, a szövevényes cselekmény, a különleges főszereplők. Egy csoportos kirakójáték után alaposan szemügyre vehették a tanulók a puzzle darabkákból összeállt képet, melyen az első kötet borítója volt látható. Erről is sok-sok információt olvastak le a tájékozott nebulók Zoli bácsi segítségével. Megtudták a sorozat címét, a fiatal illusztrátor nevét, sőt az első nagyméretű borítótervben is gyönyörködhettek a gyerekek.

A tanulók rajzokat, saját kezűleg készült dínós füzetkéket adtak ajándékba a remek olvasnivalóért, az érdekfeszítő és személyes hangvételű beszámolóért. Az író színezőt és matricát adott a számára is meglepő tájékozottságért és az őszinte, gyermeki rajongásért cserébe.

A második és harmadik osztályosok türelmetlenül várják az újabb kalandokat a dínók földjén, és már most elhatározták, hogy jövőre is legalább havonta elmennek könyvtárba, hiszen olvasni jó.

Képtár > 2017-18. tanév > Dínómdánom