Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

jún.
29

NAPKÖZIS TÁBOR GYÓGYNÖVÉNYEKKEL, KISVONATTAL, VÁRTÚRÁVAL, MOZIVAL

2018. június 25-29. (hétfőtől péntekig)

Idei napközis táborunkban 57 kisdiák vett részt. A hét során állandó kísérőik mellé – Bakter Éva néni, Gyenese Ági néni, Rodler Kati néni – minden nap újabb pedagógusok érkeztek.

A hétfői nap az ismerkedés és a sport jegyében telt. A délelőtt folyamán Bihari Zsuzsi néni és Poór Niki néni vidám játékokkal derítette jókedvre a táborozókat, majd egy kis séta, fagyizás után a Bregyó közi Ifjúsági Szabadidő Központban frissítette egy kis mozgással a gyerekeket Péter bácsi.

A második nap is mozgással kezdődött, hiszen egy remek Zumba órán vehettek részt táborozóink. Ezt követően Vadász Erzsi néni vezetésével készültek gyöngyfűzéssel gyönyörű karkötők. Ezen a napon Csákberényi Kata néni, Szalay Orsi néni és Sümegi Évi nénivoltak kísérőink. Ebéd után egy kis utazásra indultak táborlakóink a városnéző kisvonattal. Az Öreghegyre mentek, s „bevették” a Bory-várat. A csapatok feladatlapok segítségével járták be a várat, s közben számolták a lépcsőket, vizsgálták a szobrokat, keresték a képeket, keresztrejtvényt fejtettek, térképet olvastak. Mindenki hősiesen helytállt, s közben ismereteit is gyarapította.

A szerda, csütörtök újdonságot hozott az eddigi évekhez képest, ezen a két napon ugyanis két csoportban, különböző helyszínre indultak tanulóink. A kirándulásokra Lívia néni, Andi néni, Zsanett néni, Horváth Kata néni, Dorina néni és Vladof Niki néni kísérte el a diáksereget.

A kisebbek szerdán Vértesacsán, a Föngyöskert vendégei voltak, ahol egy mókás szerepjáték segítségével ismerték meg a népi gyógymódokat, majd – a táj szépségében, gazdagságában gyönyörködve – sok mindent tanultak a kert gyógyító növényeiről. Kiválaszthatták melyik növény illata áll hozzájuk a legközelebb, megtudhatták annak gyógyító erejét, végigsétálhattak egy mezítlábas úton, levendulababát készítettek, s a nap befejezéseként egy vetélkedő részesei lehettek, ahol ügyesen mutatták meg mindenkinek, hogy mennyit tanultak a nap során.

Eközben a nagyobbak a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadasparkba kirándultak, ahol megnézték az állatokat, s egy foglalkozáson is részt vettek, melyen a környék élővilágával ismerkedtek.

Csütörtökön cseréltek a csapatok: a nagyobbak Vértesacsára, a kisebbek Pákozdra utaztak. A nagyokat Ildikó néni finom gyógyteákkal várta, s a játék után ők is a természet gyógyítóival ismerkedtek, míg a kisebbek Tamás bácsi vezetésével az új vadasparkot tekintették meg. Láttak ott szarvast, vaddisznót – kicsinyeikkel együtt. Hazafelé indulva még felkeresték a múzeumot, s felmásztak a kilátóba, ahonnan gyönyörű kilátás tárult a Velencei-tóra.

A pénteki napon a megfáradt csapat ismét Fehérváron maradt. Délelőtt a Játékmúzeum szobáinak titkait kutatták a gyermekek, délután pedig mozizással zárták a tábort. A Cinema City Alba moziban a Vigyázz, kész, Morc! című filmet tekintettük meg.

Élményekben bővelkedő, vidám tábort tudhatunk ismét magunk mögött, ahol a gyerekek újra megmutatták, hogy milyen jó, vidám, fegyelmezett közösséget tudnak alkotni kicsik és nagyok együttesen a mi iskolánkban.

Képtár > 2017-18 > Nyári napközi