Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

nov.
30

SAKK VÁROSI SZUPERDÖNTŐ
AZ ŐSZI ÉVADBAN

2018. november 30. (péntek)

November elején került sor az általános iskolás diákok városi, őszi versenysorozatának sakkversenyére, mely két („A” és „B”) kategóriában került lebonyolításra. Ennek folytatásaként került megrendezésre a szuperdöntő azokban a csoportokban, ahol az őszi versenysorozatban az indulók száma tíz főnél nagyobb volt.

A szuperdöntőbe az őszi egyéni verseny alapján az „A” kategóriásoknál két csoportban (alsós fiúk, illetve lányok) az első négy tanuló került. Itt körmérkőzés formában dupla fordulóval, hat mérkőzést játszottak a kisdiákok. A„B” kategóriásoknál három csoportban(3-4. osztályos fiúk, illetve lányok és 5–8.osztályos fiúk) az első hat tanuló került.Körmérkőzéses formában, öt mérkőzést játszottak a versenyzők.

Az őszi szuperdöntőben négy iskola – István Király, Szent Imre, Vasvári Pál és Vörösmarty Mihály – tanulói vettek részt, összesen 26-an. Iskolánkból 13 tanuló jutott a szuperdöntőbe, betegség miatt azonban csak 12 diákunk tudott részt venni.

A gyerekek igen szoros és színvonalas partikat vívtak egymással, volt olyan csoport is, ahol holtverseny alakult ki egyes helyeken. Eredményeink:

„A” kategórában:

alsós lányok 

3. hely: Móré Melinda Dóra (4.a)

alsós fiúk

1. hely: Alonso-Ibarra Emilio (4.b)
3. hely: Szalai Patrik (4.b)

„B” kategórában:

3-4. osztályos lányok

1. hely: Koncz-Kiss Júlia (3.b)
3. hely: Lukács Eszter Sára (4.b)
4. hely: Lévai Laura Luca(3.a), ill. B odzsár Vanda(4.b)

3-4. osztályos fiúk

1. hely: Hoffman Bálint (4.b), 100 %-os teljesítménnyel
6. hely: Vizi Áron Benedek(3.a)

5-8. osztályos fiúk

2. hely: Szentimrey-Vén Dániel (7.)
3. hely: Gergely Péter, illetve Kovács Mátyás (5.b)

Dicséret és gratuláció illeti mind a 12 tanulónkat, amiért bekerültek a városi sakk szuperdöntőbe, ahol közülük 9-en éremmel zárták a versenyt. Köszönet illeti felkészítő tanárukat, Dr. Peresztegi Nagy Róbertné Klári nénit is.

A Fejér megyei hírportál tudósítása itt olvasható.

Képtár (iskola) > 2018-19. tanév > Szuperdöntő