Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

dec.
01

VÁROSNÉZŐ SÉTA GYŐRBEN – GESZTENYÉVEL ÉS VÁSÁRFIÁVAL

2018. december 1. (szombat)

Hűvöskés, téli időben, de annál nagyobb várakozással indult útnak az iskolánkban dolgozók közössége idei kirándulása célpontja, Győr irányába.

A délelőtt folyamán a Szent Orsolya Rend templomában vettek részt a kirándulók szentmisén, melyen a társaság Keresztfalvi Péter bencés szerzetes atya gyermekekkel, neveléssel kapcsolatos gondolataiból töltekezett.

Ezt követően a patinás, sokszínű város Europa Nostra-díjas belvárosában került sor idegenvezető által kalauzolt sétára, melynek során a kirándulók történelmi korokat idéző templomokkal, palotákkal, múzeumokkal, no meg jellegzetes sarokerkélyekkel ismerkedtek.

A Káptalandombon álló Bazilika mellett megálltak a Püspökvár kertjében, s hallottak a vérző könnyeket ejtő Szűzanya kegyképéről éppúgy, mint Boldog Apor Vilmos püspök atya mártírhaláláról. Távolról bár, de láthatták a szent király, László koponyacsontjait rejtő hermát is.

A lesiklópályára emlékeztető színház nem túl impozáns épületét feledtette a gyönyörű Széchenyi tér épületegyüttese, a Jedlik- és Czuczor-szobrok, a Mária-oszlop, valamint a Vastuskós ház, de elnyerte tetszésüket a régi Városháza épülete éppúgy, mint az új.

Télvíz idején is megnyerő az 1854-es árvízre emlékeztető Csónakos szobor, de nem könnyen feledhető a jellegzetes Frigyláda- és Szódásszifon-szobor sem.

Délidőben a kirándulók a Komédiás Étteremben, finom falatokkal enyhítettek éhségükön, majd e szép, adventelőesti napon a már Európa-hírű győri karácsonyi vásár forgatagában találták magukat, mely a város legszebb utcáin és terein tekereg. Volt ott számtalan ínycsiklandozó falat, s forralt bor és gyümölcsös puncs illata szállt.

Este sült gesztenye, kürtőskalács, kézzel készített csokoládé ízével a szájukban, s igényes vásárfiákkal a táskájukban szálltak fel az immár hazafelé induló buszra a kissé megfáradt, de a közösen eltöltött, igencsak tartalmas napnak örvendező, s az autóbuszon is jókedvű társaság tagjai.