Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

dec.
01

A „BETLEHEMI SZÉP CSILLAG” KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓJA

2018. december 1. (szombat)

December 1-jén, szombaton, tizenhatodik alkalommal nyílt meg a „Betlehemi szép csillag” kiállítás. A Fehérvári Kézművesek Egyesülete, a Szent Donát Alapítvány és a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház által meghirdetett pályázatra negyvennyolc betlehemi jelenetet ábrázoló, természetes anyagokból készült alkotás érkezett.

Szinte már hagyomány, hogy az advent kezdete előtti hetekben iskolánk tanulói – szüleik és nevelőik segítségével – lázasan készülnek erre az eseményre. Ebben az esztendőben tizenkét alkotással és tizennégy alkotóval büszkélkedhetett intézményünk a bensőséges hangulatú rendezvényen, ahol négy tanulónk munkája díjazásban is részesült. Borbély Réka Magdolna, Borbély Bálint István, Lukács Eszter Sára és Lukács Éva Melinda ötletességükkel és munkájuk igényes kivitelezésével méltán nyerték el a zsűri tetszését.

Az egybegyűlteket Spányi Antal püspök atya köszöntötte, aki szavaival arra utalt, milyen jó, hogy az alkotó kedvű emberek szívéhez eljutott a legszebb történet üzenete, miszerint „úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött fiát adta oda érte”.

A kiállítást Radetzky Jenő úr, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, hogy az alkotó ember maradandót akar létrehozni, aki pedig hisz is, az Jézusnak is szépet akar alkotni. Külön gratulált a gyerekeknek, akiket a jövő kézműves felnőttjeiként üdvözölt.

Karácsonyig sok múzeumlátogató fog gyönyörködni tanulóink betlehemeiben. Minden alkotónk munkáját köszönjük, iskolánk osztályközösségeinek, akik megnézik társaik alkotásait, szép és tartalmas perceket kívánunk!

A Székesfehérvár Városportál híradása az eseményről itt olvasható.

Képtár > 2018-19. tanév > Betlehemi szép csillag