Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

dec.
03

MÁR ÉG AZ ELSŐ
ADVENTI GYERTYA

2018. december 3. (hétfő)

„Csak a szeretetben, csak az ismerősben születhet
valódi „meglepetés”, lehetséges végeérhetetlenül várakoznunk és megérkeznünk, szakadatlanul utaznunk és szakadatlanul hazatalálnunk.”

(Pilinszky János: Hitünk titkairól)

December 3-án iskolánk adventi koszorúján is meggyújtottuk az első gyertyát. A hagyományokhoz híven először 8. osztályosaink készültek egy rövid műsorral az alkalomra. Összeállításuk egy fuvolajátékkal kezdődött, majd Pilinszky János gondolatait felidézve az ádventbeli őszinte és tiszta várakozás fontosságára hívták fel a figyelmet.

A betlehemi vendégfogadós és az istállószolga történetét hallgatva talán érdemes nekünk is átgondolni, vajon hogyan éljük meg ádvent időszakát, hogyan használjuk fel az időt, hogy felkészítsük a szívünket a Megváltó eljövetelére.

Ha az istállószolgához hasonlóan nyitott szívvel fordulunk embertársaink felé, talán már jó úton járunk. Éppen ezért a 3.a osztályosokkal kiegészült 8. évfolyamos tanulóink apró, de annál fontosabb ígéretekkel kezdték meg az ádvent időszakát, az új egyházi évet.

Műsoruk közös énekléssel zárult, mely alatt Tamás atya meggyújtotta az első gyertyát.