Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

dec.
17

GYERTYAGYÚJTÁS PÜSPÖK ATYÁVAL

2018. december 17. (hétfő)

Láttam Istent amerre csak néztem,
Miközben éppen az Ő tenyerében ültem, 
S az Ő hangján szólt hozzám a szél, 
Mint anya, ki gyermekének mesél, 
Millió apró tükörben láthatod magadat,
Hisz olyannak látod a világot, amilyen Te vagy!

Hamvas Béla: Isten tenyerén ébredtem – részlet

Gyújts éjszakánkba fényt… E szép taizéi dallammal kezdődött 5. és 6. évfolyamos tanulóink harmadik gyertyagyújtásra készített verses-dalos műsora, melynek gondolatai – örömvasárnapot követő hétfő lévén – a közelgő karácsony örömét, békéjét hozták el szívünkbe.

Nagy öröm számunkra, hogy Spányi Antal püspök atya minden adventben meglátogat bennünket, ilyenkor Ő vezeti közös imádságunkat a jócselekedet-díszekkel felékesített iskolai karácsonyfa körül, és koszorúnkon meggyújtja a harmadik gyertyát. Püspök atya adventi gondolataiban felhívta figyelmünket az egymás felé fordulás szükségességére, s a családjainkban, közösségeinkben megélt találkozások jelentette öröm fontosságára. Elmondta, hogy a Jóisten jelenléte adta örömet és biztonságot volna jó egymással is éreztetnünk.

A gyertyagyújtást követően Csák Lajos igazgató úr köszöntötte Püspök atyát, megköszönte lelki és anyagi támogatását, mely lehetővé teszi iskolánk és óvodánk színvonalas működését. Szép hagyomány immár az is, hogy – kicsik és nagyok nevében – Igazgató úr Ugrits Tamás atyának is megköszöni a tanév minden napján megtapasztalható gondoskodó szeretetét, nyugalmat, biztonságot nyújtó jelenlétét.

Az egyházmegyei beszámoló itt olvasható.

 

Képtár (iskola) > 2018-19. tanév > Advent 3.

Egyházmegyei Stúdió: Adventi gyertyagyújtás...