Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

dec.
21

MESÉK A SZERETETRŐL
– ÜNNEPI HANGULATBAN

2018. december 21. (péntek)

A téli szünetet megelőző utolsó tanítási nap reggelén a Szent Imre-templomba igyekezett iskolai közösségünk.

Tamás atya a szentmisében arról beszélt a gyerekeknek, hogy a keresztény világ karácsonykor egy gyermek születésére emlékezik. Felidézte a nehézségeket, amelyekkel a Szent Családnak azokban az időkben meg kellett küzdeni, és emlékeztetett arra is, hogy ők minden nehézségen felülkerekedtek. Tamás atya azt kérte diákjainktól, hogy ők is merítsenek erőt Jézusból, valamint igyekezzenek az ünnepekben ők maguk is ajándékká válni. Olyan ajándékká, aki segít a szüleinek, testvéreinek, aki önmagából, szeretetéből, idejéből ad másoknak. Mert Jézus példája is azt mutatja számunkra, hogy az odaadott, szétosztott élet az igazán értékes.

Az iskolában, két tanórát követően, 11.00 órakor folytatódott a karácsonyi ünneplés. Elsőként Adventi teadélutánunk két díjazott versmondója, az 1.b osztályos Méhész Alma, majd a 4.b osztályos Lambert Ágota szavalta el a közönségnek a versmondón előadott költeményét.

Őket hangszeresek követték: a 8. osztályból Fejér Anna Natália és Németh Eszter Rozália, illetve a 7. osztályból Molnár Dorka és Petri Kata adott elő fuvolán egy-egy, az ünnep hangulatához illő duettet.

A tanulóinktól tanulóinknak átnyújtott „ajándékcsomag” következő darabja a 3.b osztályosok előadása volt. Osztályfőnökük, Lőrinczné Schvarcz Magdolna írta a kerettörténetet azokhoz a mesékhez, amelyek a szeretet, önzetlenség erejét mutatták meg. Így a közönség összesen négy, dalokkal fűszerezett történetet láthatott harmadikosaink műsorában, s ezek mindegyikében kiváló színészi játékkal, csodálatosan elkészített díszletek között meséltek olyan valós vagy elképzelt, álombeli eseményekről, amelyekben az emberek egymás iránti jócselekedetei, a megbékélés, a barátság, a segítségnyújtás szép példái mutatkoztak meg. A végén méltán kaptak társaiktól nagy tapsot a 3.b-sek.

Karácsonyi ünnepségünk zárásaként ismét előkerült a minden évben új köntösben megjelenő „Karácsonyi Énekeskönyv”, amelyből hagyományos ünnepi dalainkat énekeltük, miután Tamás atya meggyújtotta az adventi koszorú negyedik gyertyáját is.

Tamás atya – tanítványaink és családjaik számára elmondott – áldása után már csak egy finom ebéd, valamint egy rövid, az osztálytermekben töltött idő volt hátra, és elkezdődött a téli szünet, amely iskolánk diákjai és pedagógusai számára nem csak az ajándékozást és a pihenést, hanem Jézusunk születésének ünneplését is jelenti.

 

Képtár (iskola) > 2018-19. tanév > Advent 4.