Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

jan.
30

IGAZI ISKOLÁS VOLT MIND,
AKI ÓVODÁS

2019. január 30. (szerda)

Bóbitázó ovisaink ez alkalommal egy rendhagyó foglalkozáson vettek részt. Iskolást játszottak a leendő tanító nénikkel, Boda Detti nénivel és Vámosiné Anikó nénivel. A farsang témakörben különböző játékos feladatokat oldottak meg közösen, akárcsak egy valódi tanórán.

Az oviból igazán fegyelmezetten érkező gyermekeket meglepetés várta: az osztálytermekbe érve megpillantották egykori ovistársaikat, a jelenlegi 1.a és 1.b osztály tanulóit, akik azt kapták feladatul, hogy a tanító nénik „kezeiként és szemeiként”, az ovisok között ülve nyújtsanak segítséget társaiknak, ellenőrizzék megoldott feladataikat és a helyes válaszokért beírják a sok-sok piros pontot.

A csengőszót követően a hetesek elmondták a jelentést, ami után kezdetét vette a tanóra. A Vidám fejtörők címet viselő füzetben a gyerekek számláltak, téri tájékozódási, hangelemző, memóriafejlesztő feladatokat végeztek, kiegészítették a rajzokat. Bemutathatták, milyenek, ha szomorúak, ha boldogok, és mókás arcú bohócok között keresgéltek a sorok és oszlopok hálójában. Színes mértani alakzatokból először a táblánál, majd a füzetükben alkottak ismétlődő sormintákat. Pihenésképpen farsangi dalt énekeltek, játékos mondókát tanultak, tornásztak. Hogy igazi iskolásnak érezzék magukat, házi feladatot is kaptak.

Első osztályos diákjaink is megérdemlik a dicséretet. Nagy segítséget jelentettek a foglalkozáson a tanító néniknek, és valóbankövetendő példát mutattak fiatalabb társaiknak.

Ovisaink nagyon fegyelmezettek és aktívak voltak a tanórán, megtanulták, hogy ott bizony mindig jelentkezni kell és megvárni, míg a tanító nénik felszólítják őket. Megmutatták: ők már készen állnak arra, hogy szeptemberben valóban elkezdjék az iskolát.

Képtár > 2018-19. tanév > Iskolást játszunk