Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

febr.
01

GYERTYASZENTELÉS ÉS
BALÁZS-ÁLDÁS ISKOLÁNKBAN

2019. február 1. (péntek)

Február 2-án, Jézus születésének ünnepe után negyven nappal van Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe, amikor Urunk jeruzsálemi templomban való bemutatására emlékezünk. A jelenlévő idős Simeon ekkor nevezte Jézust a nemzetek megvilágosítására szolgáló világosságnak, ezért innen ered a gyertyaszentelés szokása.

Tamás atya ezen az ünnepen ismét az első emeleti aulába várta iskolánk közösségét, melynek valamennyi tagja az osztályonként más-más, szerény díszítéssel megjelölt gyertyával kezében sorakozott fel. Tamás atya elmondta, hogy a megszentelt gyertya, mint Jézus Krisztus jelképe, mindig a kiáradó fényt kell, hogy eszünkbe jutassa. Kérte, hogy tartsuk nagy becsben a megáldott gyertyákat, s családjaink körében gyújtsuk meg azokat minden közös imánál, de különösen akkor, ha szükség idején kérjük égi pártfogóink, a szentek segítségét.

A gyertyák megszentelését követően emlékeztünk meg az örmény származású vértanú püspökről, Szent Balázsról is, aki amellett, hogy állhatatosságra buzdította híveit, a lelki és testi betegségben szenvedőket is gyógyította.

„Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárása által
szabadítson meg és őrizzen meg téged az Úr
a torokbajtól és minden más betegségtől.
Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.”

A Balázs-áldás szavaival és a jellegzetes alakú gyertya két ága közé emelt karjával kért Tamás atya közösségünk valamennyi tagja számára védelmet minden betegségtől.

Képtár > 2018-19. tanév > Gyertyaszentelő