Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

márc.
01

ELSŐS ÉS NYOLCADIKOS - FÉNYKÉPEKEN

2019.február 28. – március 1. (csütörtök – péntek)

Február 28-án került sor iskolánk első osztályos tanulóinak fényképezésére. Dolinka József fényképész úr már kora reggel megérkezett, hogy időben elkészülhessen az erre a napra igazi műteremmé varázsolt tanterem. Voltak ott állványok, lámpák, hatalmas ernyők, a fotókhoz pedig abc-s falitábla, ceruzák, ébresztőóra, iskolatáska, valamint színesebbnél színesebb könyvek.

Legfiatalabb nebulóink csak jöttek, mentek, Dolinka úr pedig egyre csak fényképezett… A „művelet” önfeledt, boldog perceket hozott elsőseink életébe, ugyanis valamennyien izgatottan várták, hogy a fényképész bácsi kamerája elé kerülhessenek színes, csinos, ünnepi ruháikban. Megismerték Józsi bácsi – nagyobbak által már jól ismert – „vezényszavait”, a „tibicsoki”, a „vízibicikli”, valamint a „Sanyi” kifejezéseket, melyek mind-mind a nélkülözhetetlen mosolyt voltak hivatottak előcsalogatni. Dolinka úr nem csupán fényképezett, hanem fáradhatatlanul és lelkiismeretesen igazgatta a gyerekek kezében a ceruzákat, az ébresztőórát, hátukon az iskolatáskát, valamint a blúzokat, ingeket, hogy a vidáman kacagó gyermekek szépek, elegánsak legyenek.

A „műterem” másnap az iskolától lassan búcsúzó nyolcadikosainkat várta. A nyolcadikosokat, akik csinos, kicsit különlegesebb frizurával, de fiatalságuk szépségét megőrizve érkeztek az iskolába, hogy a fehér blúzaikon, ingeiken szépen mutató gallérokban, nyakkendőkben, a fiúk férfiasan csinos zakóikban álljanak a fényképész úr kamerája elé. Ő pedig fáradhatatlanul készítette a képeket, melyek közül egy arra a tablóra is felkerül, mely ezt a rögzített pillanatot őrzi majd – az utódok számára – az iskola falán.