Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

ápr.
12

A PROGRAMOZÁS BIRODALMÁBAN – micro:bittel

2019. április 8-12. (hétfő-péntek)

„A programozás itt játékká, a játék tudássá válik.”

Az idei, Vladof Niki néni által megszervezett és koordinált digitális témahéten Anglia jelenleg legnépszerűbb oktatási célú eszközével, a BBC micro:bittel ismerkedtünk meg.

Az ELTE által meghirdetett „botorkáló program” keretében, alsó tagozatos diákjaink próbálhatták ki a kis szerkezetet – informatikaórákon. A micro:bit a 6-11 éves korosztály programozásoktatásának céljaira fejlesztett, minden eddiginél hatékonyabban használható eszköz, amely 2016-ban indult hódító útjára.

A témahéten 2., 3. és 4. osztályos tanulóink egyszerű játékokat, például kő-papír-ollót, matematikai és valószínűségi játékokat, például érmefeldobásos kísérleteket oldottak meg a micro:bit internetes felületén keresztül. Ha éppen érmére volt szükségük, akkor érmeflipperré, ha dobókockára, akkor dobókockává programozták a micro:bitet.

A tanulók ezt a tenyérnyi kis készüléket pár óra alatt megismerték és megszerették. A programozásban hamar sikeresnek érezték magukat, s szívesen próbálkoztak és találtak ki új animációkat.  Az eszközt többféle társasjátékhoz is tudták használni a gyerekek, vidámnak és érdekesnek megélve a tanórákat.

A projekt végén, a témahéten szereplő osztályokat Niki néni gratulációban és oklevélben részesítette. A sikeres munkához ily módon is szívből gratulálunk!