Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

ápr.
11

RADNÓTI MIKLÓSRA EMLÉKEZTÜNK…

2019. április 11. (csütörtök)

A korábbi évekhez hasonlóan idén is az egész iskolát érintő szavalóversennyel emlékeztünk meg – Farkas Eszter tanárnő szervezésében és vezetésével – a költészet napjáról. A mostani rendezvény kiemelt témája a 110 éve született Radnóti Miklós életműve volt. A tragikus sorsú költő páratlan hazaszeretetről tett tanúbizonyságot még abban az időben is, amikor erre látszólag a legkevesebb oka lett volna. A Nem tudhatom című versében a szülőhazájához való feltétlen ragaszkodást örökítette meg. Ennek példájára arra kértük a gyerekeket és a felkészítő pedagógusokat, hogy Radnóti alkotásai mellett az otthonról, a hazáról, a magyarságról szóló verseket válasszanak.

A délutánt a kamarakórus zenés versfeldolgozással nyitotta meg, majd kicsik és nagyok is megmutatták, mit jelent számukra a haza, otthon, s hogy hol is érzik valóban otthon magukat. Ebben az évben is igazán színvonalas előadásokat hallottunk, melyről a zsűri tagjai – Dr. Turi Tiborné, Jakubek Tiborné és Molnár Györgyné – is elismerően nyilatkoztak. Értékelésükben arra buzdították a szavalókat, hogy továbbra is folytassák a verstanulást, versolvasást, hiszen segítségével mélyebb gondolkodású, nyitottabb felnőttekké fognak válni. Legnagyobb tanulóink figyelmét pedig felhívták a jövőre számukra is megnyíló lehetőségre, vagyis a Fehérvári Versünnep rendezvényen való részvételre.

Sok szeretettel gratulálunk díjazott tanulóinknak.

I. kategória (1-2. évfolyam)
1. Amberg Zita
– 1.b
2. Entz Dominika Dóra – 2.b és Nagy Dóra Petra – 2.a
3. Borbély Réka Magdolna – 2.b
Különdíj:
Alonso-Ibarra Dániel – 2.b
és Lambert Anikó – 1.a

II. kategória (3-4. évfolyam)
1. Schneider-Zaj Ákos
– 4.b
2. Zab Lívia – 3.b
3. Kruczler Kiara Sára – 3.b
Különdíj: Jankovics Belián Kenéz – 4.a

III. kategória (5-6. évfolyam)
1. Farkas Réka Rebeka
– 6.a és Fejér Máté Dániel – 6.b
2. Kádár Cecilia Anna – 6.b
3. Szücs Boglárka – 5.b

IV. kategória (7-8. évfolyam)
1. Mák Bence Péter
– 8. o.és Szépvölgyi Márton – 7. o.
2. Bakter Borbála – 7. o. és Lőrincz Luca – 8. o.
3. Krausz Zsófia Éva és Németh Eszter Rozália – 8. o.
Különdíj: Széplaki Mónika Mária – 8. o.

Képtár > 2018-19. tanév > Költészet