Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

ápr.
27

AZ ELSŐ SZENTÁLDOZÁS

2019. április 27. (szombat)

„Uram, Jézusom –, elsőáldozásom napján megígérem, hogy

  • mindennap imádkozom,
  • vasárnap misére járok, és gyakran áldozom,
  • rendszeresen gyónok,
  • mindig jó leszek és másoknak sok örömet szerzek.

Kérlek, segíts, hogy – mindig kedves gyermeke legyek a Mennyei Atyának –, jó testvére embertársaimnak –, és eljussak az örök életre. Ámen.”

Hetek óta várta két harmadik osztályunk, valamint egy negyedik és négy ötödik évfolyamos tanulónk a napot, amikor elmondhatták a fenti ígéretet, hiszen e szavak elsőáldozásuk után hangzottak el a Szent Imre templomban. Mielőtt az Oltáriszentséget első alkalommal vették magukhoz elsőáldozóink, gondos felkészítésben részesültek Ugrits Tamás atya vezetésével, illetve hitbéli tudásukat is folyamatosan gyarapították a Schreinerné Rodler Katalin hitoktató tanító néni által tartott hittanórákon. Hogy tiszta lélekkel részesüljenek a legszentebb Eucharisztia vételében, az elsőáldozási szentmisét megelőző napokban elvégezték első szentgyónásukat is.

A lelki és gondolati felkészítés után várakozással telve álltak a templomban az elsőáldozásra várók, hogy a szentbeszédet követően, égő gyertyával a kezükben megújítsák keresztségi fogadalmukat, majd életükben először szentáldozáshoz járuljanak. Miután Krisztus testét magukhoz vették, mindannyian mosollyal az arcukon, büszkeséggel telve tértek vissza helyükre.

A szentmise után Tamás atya a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba invitálta elsőáldozóinkat és családtagjaikat, hogy néhány finom falat és egy-egy pohár gyümölcslé elfogyasztásával váljon még emlékezetesebbé az ünnep. Az étkezést megelőzően harmadikosaink verses-dalos műsorral, egy-egy csokor virággal és néhány, a szülők képviselői, Sztojka-Bihari Barbara és Vizi György Tamás által elmondott kedves gondolattal köszönték meg Tamás atya és Kati néni felkészítő munkáját.

36 elsőáldozónknak szívből kívánjuk, hogy a szentség által, melyben most részesültek, váljanak jobbá, erősödjenek meg hitükben, és találják meg az utat, melyet a Mennyei Atya számukra kijelölt!

„Ezután már mindent elmondok Neked,
Munkáimhoz kérem segítségedet.
Rád bízom, akiket adtál énnekem,
Családom, barátom, mind Tied legyen!”

Képtár > 2018-19. tanév > Elsőáldozás

Egyházmegyei Stúdió: Elsőáldozás...(YouTube)