Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

ápr.
25

RENDKÍVÜLI SIKER AZ ALAPMŰVELETI MATEMATIKAVERSENYEN

2019. április 25. (csütörtök)

Az Alapműveleti Matematikaverseny célja a tanulók számolási és kalkulációs képességének mérése és a tanulók tudásának összevetése. A versenyen helyes eredményt kell megadni a felsorolt egyszerű és összetett számolási műveletekre. Az eredmény megadása bármely számformával, alakkal történhet, ha a feladat szövege ezt nem szabja meg. A számításnál csak íróeszköz és papírlap használható.

A verseny ötlete és kidolgozása a Marcali Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola matematikatanárainak köszönhető, akik 1996-ban rendezték meg először a versenyt a város három iskolájában. A versenyt azóta már az egész megyében, majd az országban is megrendezik, ebben a tanévben már 33. alkalommal történt.

Iskolánk Gyenese Ági néni által felkészített két 5.b osztályos tanulója az idei évben rendkívül jeles eredménnyel gazdagodott. Az április 25-i, megyei eredményhirdetésen kiderült, hogy Fekete Csaba 1., Neulinger Levente pedig 2. helyen végzett, s ily módon mindketten bejutottak az országos döntőbe, mely 2019. május 11-én, a versenyt „alapító” intézményben, a Marcaliban található Mikszáthban kerül megrendezésre.

A szép helyezések mellett külön öröm, s meglepetés volt Neulinger Levente különdíja, melyet azért kapott, mert volt egy feladat, amit csak Ő oldott meg helyesen. A megoldókulcsban ugyanis csak egy helyes megoldás szerepelt, Levi pedig hét jó megoldást írt le, s neki volt igaza: pontatlan volt a megoldókulcs.

A szép eredményekhez nagy szeretettel gratulálunk, s szurkolunk kis matematikusainknak az országos döntőben is.