Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

május
28

LÉLEKBEN MINDIG EGYÜTT

2019. május 28. (kedd)

„Most eredj és élj, mert a világ a tied!” (Hamvas Béla)

E tanév végén is bensőséges hangulatban, meghitt légkörben töltötték az intézménytől búcsúzó 8. osztályosaink utolsó szentmiséjüket az iskolai kápolnában. Tették ezt azon a helyen, ahol oly sokszor találkoztak az őket lelki fejlődésük útján négy éven át elkísérő Tamás atyával, aki ez alkalommal is türelemre, önzetlenségre, s – új közösségeikben is – helytállásra kérte valamennyiüket.

A nyolcadikosaink eddig megtett belső útját jól ismerő Tamás atya kifejezte arra irányuló reményét, hogy a „szentimrés” évek alatt megtalált helyes, Jóistennek tetsző utat – a felnőtté válás időszakában – a középiskolában, a felsőoktatásban, a munkahelyen és a családban is követni tudják majd az intézménytől búcsúzó növendékeink. Jelezte számukra, hogy nem tudni, mikor találkoznak egymással újra, s személyesen találkoznak-e egyáltalán valaha…

De mély, élettapasztalatból eredő meggyőződéssel mondta: a lelki kötelék, mely e közösség tagjai között oly komoly mértékben kialakult, mindig megmarad; hiszen a lelkek összekapcsolódása tértől és időtől független.

Akik szeretik, tisztelik egymást, a Jóistenben való hitben, az imában mindig együvé tartoznak, s mindig számíthatnak egymásra.