Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

jún.
19

HÁLÁT ADTUNK
ELMÚLT TANÉVÜNKÉRT

2019. június 19. (szerda)

Iskolánk hálaadó szentmiséjére e tanév végén is a Prohászka-templomban került sor. Ugrits Tamás atya, iskolánk püspöki biztosa arról beszélt az egybegyűlteknek a Te Deum kezdetén, hogy gondoljuk át, mit kaptunk e tanévben, miben gazdagodtunk, mit tanulhattunk. Ám ne csupán a magunk eredményeire gondoljunk, hanem azokéra is, akik velünk voltak e tanévben. Gondoljunk rájuk is, akik mellettünk álltak, akik a barátaink, társaink voltak.

Tamás atya szólt arról is, hogy e tanév utolsó időszaka türelmet és áldozatot is kívánt diákoktól, szülőktől, pedagógusoktól, ám a mi iskolánk tanulóinak, szüleiknek és az itt dolgozóknak a lelkülete magában hordozza azt az erőt, amire az épület átépítése során szükség van és szükség lesz.

Csák Lajos igazgató úr, intézményünk vezetője is azzal kezdte tanévzáró beszédét, hogy az oly régóta várt iskolabővítés és korszerűsítés bizony néha próbára tette türelmünket, alkalmazkodóképességünket. Igazgató úr köszönettel említette, hogy a diákok is jókedvűen fogadták a fizikai és jelképes akadályokat, de a szülők is megértéssel fogadták az eseményeket.

Ezt követően több örömteli eredményről is beszámolt iskolánk igazgatója. Büszkén sorolta, hogy frissen elballagott nyolcadikosaink közül az osztálynak több mint a fele gimnáziumban, a többiek szakgimnáziumban folytathatják tanulmányaikat.

A tavalyi tanévben megírt kompetenciamérés mind a tavalyi hatodikosok, mind a nyolcadikosok körében kiváló eredményt hozott. Hatodikosaink – az idei hetedikesek – a város általános iskolái közül a harmadik, legidősebb diákjaink pedig a hatodik helyen végeztek teljesítményükkel. Néhány igen kiváló egyéni eredményről is beszámolhatott Igazgató úr.

Számos kiemelkedő országos és megyei versenyeredményt is hallhattak a jelenlévők, ám mindezek csak szemezgetést jelentettek a tanév sikereiből. Idén is bővelkedtünk kiváló helyezésekben és díjakban, s valamennyit felsorolni egy tanévzáró keretei között nem lehetséges.

Igazgató úr megköszönte Tamás atyának egész éves, áldozatos munkáját, mellyel hozzájárult a tanév nevelési sikereihez.

Ezt követően került sor a nevelőtestületi dicsérettel bíró tanulók jutalomkönyveinek és okleveleinek kiosztására. 28, nevelőtestületi dicséretre méltó tanulónk Igazgató úrtól a templomban, 42, kitűnő, jeles, illetve jó tanulmányi eredményt elért, közösségi életben, művészeti és sporttevékenységben jeleskedő tanulónk pedig osztályfőnökétől, a bizonyítványosztás alkalmával vehette át jutalmát. 78 tanulónk – az iskolai élet különböző területein elért sikereiért, példamutató munkájáért – dicsérő oklevélben részesült. Ez azt jelenti, hogy tanulóink 47 %-a példaértékűen teljesített e tanév folyamán.

Ugyancsak a Prohászka-templomban összegyűlt közösség előtt vehették át jutalomkönyvüket a szentmisei szolgálatban egész évben élenjáró, hitüket példaadó módon gyakorló tanulóink.

Nevelőtestületi dicséretre méltó és példaértékű tevékenységükért jutalmazott tanulóink névsorát itt olvashatják.

Nem csak a kiemelkedő eredményt elérő diákok vették át örömmel az osztályzataikat tartalmazó okiratot. Valamennyi nebuló vidáman távozott a templomból, hiszen néhány hét felhőtlen kikapcsolódás, pihenés, feltöltődés vár most mindenkire, hogy újult erővel, felvértezve kitartással és türelemmel kezdhessenek bele az új tanévbe ősszel.

A tanévzáró szentmiséről készült iskolai képek innen letölthetőek.

 

Képtár > 2018-19. tanév > Te Deum

 

Egyházmegyei Stúdió: Te Deum...(YouTube)