Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

jún.
28

ALFÖLDI KALANDOK
A NYÁRI TÁBORBAN

2019. június 24-28. (hétfőtől péntekig)

Nyári ottalvós táborunk idén Cegléden került megrendezésre, ahová ezúttal is vonattal utaztak a résztvevők.

Az első nap szó szerint kalandosan folytatódott a vonatozás után. A Ceglédfürdő Kalandpark széles kínálatában mindenki megtalálta a neki legjobban tetsző szórakozást. Volt, aki többféle csúszópályán siklott végig, mások a lövészetet vagy az íjászkodást próbálták ki, ám csónakázni is lehetett a szomszédos tónál. Ez utóbbi tevékenységgel a tábor során más alkalommal is foglalatoskodtak a gyerekek.

A kézműves tevékenységet valamennyi nebuló kedveli. Ebben a táborban a szokásos karkötőfonáson túl egyéb technikákkal is megismerkedtek. Nagyon szép tulipánokat nemezeltek többszínű gyapjúból, gipszet és kavicsot festettek. Olyan népi hangszert készítettek növényi részekből, amit aztán meg is tudtak szólaltatni. Az egyik leglátványosabb foglalkozás a batikolás volt. Az így készült egyedi pólókat büszkén viselték a tábori napokon. Néhányan még ajándékként is alkottak ilyet családtagjaiknak. A terményképek összeállításával hosszasan bíbelődtek, ebből a végén egészen művészi alkotások születtek.

Az iskolai napokon – de sokan otthon is – leginkább városi környezetben tartózkodnak tanítványaink, így különleges élményt jelentett számukra a Füle tanya meglátogatása. Már az odajutás is rendhagyó volt, hiszen lovaskocsi szállította a táborozókat a sokféle állatnak otthont adó, város széli helyszínre. Lovakat, kecskéket, nyulakat, házi szárnyasokat láthattak itt a gyerekek. Az őshonos állatfajoknak is otthont adó tanyán kipróbálhatták a lovaglást is, ám az egyik legnagyobb tetszést mégis a kukoricamorzsoló szerkezet működtetése aratta. Később szájtátva figyelték a nagyon ügyes csikóslegény bemutatóját, aki mesterien bánt mind a karikás ostorral, mind a lovával. Az állatok közül többet kedves névvel is illettek a diákok, de a két- és négylábúak ellátása körüli teendőkről szóló elbeszélést is érdeklődve hallgatták.

Az igazi nyári időjárásnak köszönhetően a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont kellemes hűsölést kínáló medencéit több alkalommal meglátogathatták a táborozók. Olyan különleges, vízi élményelemek kipróbálására volt itt lehetőségük, mint a hullámkeltő labdával működő hullámfürdő, buzgárokkal masszírozó vízi barlang és sodrófolyosó.

Hagyományos tábori játék a rókavadászat, amit most újszerű formában próbáltak ki a diákok. Csapatokban keresgélték a papírból készült rókafejeket, s a végén az összes „ravaszdi” megtalálására fordított idő döntötte el, melyik csapat volt a legeredményesebb. Nagyon élvezetesnek találták a csapatok azt is, hogy ők maguk rejthették el a következő keresgélők számára a rókákat.

Némi játszótéri játékra is adódott alkalom a szállás melletti tónál, de az esti focimeccseket, társas- és kártyapartikat, tollasozást és röplabdázást is mindig izgatottan várták.

Több évben elhangzott már az a mondat a résztvevők szájából, amit most is sokan és örömmel osztottak meg egymással, valamint a kísérő pedagógusokkal: „Ez volt az eddigi legjobb tábor!” Ebben bizonyára szerepet játszott a barátságos időjárás is, ami lehetővé tette, hogy valamennyi program – beleértve a teraszon elköltött étkezéseket is – a szabad levegőn kerüljön lebonyolításra.

Képtár > 2018-19. tanév > Ceglédfürdő