Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

aug.
30

EGY ÚJ TANÉV KEZDETÉN

2019. augusztus 30. (péntek)

„…Gyújtsd fel a régi tüzet, Istenem,
hogy minden lélek csodákat tegyen,
Vetése nőjön, míg a napba néz,
Legyen tüzeket gyújtó égi kéz!”

(Kárász Izabella: Nyertetek-e Szentlelket? – részlet)

 

A tanulóink és családtagjaik, valamint pedagógusaink által megtöltött Prohászka Ottokár-emléktemplomban mutatta be Spányi Antal püspök atya azt a tanévnyitó szentmisét, melyben e tanévünk sikeréért kértük a Szentlélek Úristen nehéz helyzetekben is erőt adó segítségét, oltalmát.

Tanévkezdő gondolataiban Püspök atya arra kérte növendékeinket, hogy vállalják jó szívvel a tanulás nem mindig könnyű áldozatát, s lássák meg valamennyi élethelyzetben a Jóisten ajándékait, ezekkel felvérteződve pedig váljanak szorgalmas, kitartó, feladatvégzésükben hűséges, következetes emberekké. Felhívta figyelmüket arra, hogy a vakáció örömeinek emlékével kell most már az iskolai hétköznapok kicsit szigorúbb, nagyobb fegyelmezettséget megkövetelő napirendjéhez igazodniuk.

Csák Lajos igazgató úr ünnepi beszédében külön is köszöntötte az iskolát most kezdő kis első osztályosokat, megköszönte a szülőknek, hogy gyermekük nevelését a város egyetlen, rendkívül sokszínű nevelési-oktatási programmal bíró katolikus iskolájára bízták, s tették ezt ebben a nem túl könnyűnek ígérkező, az építkezés jelentette várható nehézségeket is hozó tanévben. Püspök atyának megköszönte azt az erkölcsi támogatást, anyagi áldozatvállalást, melynek köszönhetően folyamatosan épül, fejlődik, s immár jelentős bővítés alatt áll intézményünk. Ezt követően megnyitotta a 2019/2020-as tanévet, melynek legfontosabb célkitűzése továbbra is – sok-sok örömteli pillanat közös átélése mellett – a korszerű tudástartalmak átadása, a gyermekek nevelése és segítése a közösségkeresésben, valamint a helyes értékrend kialakításában.

Az egyházmegyei beszámoló itt olvasható!

(A szentmise után kiosztott tájékoztatók az ÜZENŐFÜZET menüpontban megtekinthetőek és letölthetőek.)

Képtár (iskola) > 2019-20. tanév > Veni Sancte

Egyházmegyei Stúdió: Veni Sancte (YouTube)