Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

szept.
02

AZ EGYHÁZMEGYE IFJÚSÁGÁVAL HÍVTUK SEGÍTSÉGÜL A SZENTLELKET

2019. szeptember 2. (hétfő)

Spányi Antal megyés püspök atya ismét közös, Szentlelket segítségül hívó, tanévnyitó szentmisére invitálta azon nevelési-oktatási intézményeket, melyek a Székesfehérvári Egyházmegye fenntartásában működnek. Az ismét négy új általános iskolával bővült iskolahálózat tagjainak képviselői, s az ugyancsak meghívott, szerzetesrendi fenntartású iskolák küldöttségei fegyelmezetten, iskolazászlóik körül elhelyezkedve vettek részt a közös szentmisén, melyet Püspök atya az intézményekben működő püspöki biztos atyákkal együtt mutatott be.

Szalma István EKIF elnök úr köszöntő és köszönő szavait követően tanulókadták át a köszönet virágait Püspök atyának, aki szentbeszédében arra biztatta a jelenlévőket, hogy – pedagógusok és tanulók – végezzenek olyan magas színvonalú, közös munkát, mely jó alappal szolgál az iskolarendszer következő fokozatán elhelyezkedő intézményekbe történő sikeres felvételhez, később pedig a munka világában történő példamutató helytálláshoz.

A szentmise végén Püspök atya áldásában azt kívánta, hogy az egyházmegye oktatási intézményeinek tanulóit és pedagógusait egész éves munkájuk során a megvilágosító Szentlélek ereje és szeretete kísérje, majd – immár hagyományosan – valamennyi küldöttséget a Prohászka Ottokár-emléktemplom melletti térre invitálta egy-egy rövid, de annál közvetlenebb hangúra sikeredett beszélgetésre.

Iskolánkat fegyelmezett, méltó, igazgatói dicséretet érdemlő módon képviselték:

5.a osztály
Amberg Fülöp, Friesenhahn András, Sipics Boglárka Emma
5.b osztály
Bodzsár Vanda, Lambert Ágota, Schneider-Zaj Ákos
6.a osztály
Fekete Lilla Tímea, Horváth Dalma Nikolett, Nikolics Lilien, Pap-Wellner Teofil István
6.b osztály
Borbély Bálint István, Horváth Dominik Ferenc, Király Benedek, Ludvig Liliána
7.a osztály
Bányász Gyula, Farkas Réka Rebeka, Tőke József
7.b osztály
Balogh Leonóra Rita, Bihácsi Milán, Gál Kitti Luca, Móré Balázs Levente
8. osztály
Bakter Borbála, Szentimrey-Vén Dániel, Tőke Anikó

Képtár (iskola) > 2019-20. tanév > EHM Veni Sancte