Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

szept.
20

FELSŐ TAGOZATOSAINK TANULMÁNYI KIRÁNDULÁSA KOMÁROMBA

2019. szeptember 20. (hétfő)

Felső tagozatosaink ebben az évben az őszi tanulmányi kirándulás keretében Komáromba látogattak el. Úti céljukat ezúttal vonattal közelítették meg, majd a vasútállomásról egy rövid sétával meg is érkeztek a Monostori erődbe, ahol izgalmas programok vártak rájuk.

Az 5-6. évfolyamosok az erőd felfedezésével kezdték a látogatást, melynek keretében vezetőik sok érdekes ténnyel és humoros anekdotával ismertették meg a gyerekeket. Az erőd termeinek megtekintése után jártak a föld alatt, a kazamatákban, ezt követően pedig a Dunai Bástya tetejére is felkapaszkodtak. Eközben a 7. évfolyamosok próbára tehették magukat a sportlövészet területén, a 8. osztályosok pedig különböző túlélési technikákat vettek sorra először elméletben, majd a gyakorlatban is.

A nap második részében idősebb tanulóink vettek részt a tárlatvezetésen, a kisebbek pedig különböző, az erődhöz és a korszakhoz kapcsolódó izgalmas tevékenységeket próbálhattak ki. Az 5. évfolyamos lányok korabeli viseletekbe bújva hallgattak előadást a királyok és királynék mindennapjairól, míg a fiúk puskamustrán vettek részt, ahol nemcsak megnézhették és megismerhették a korabeli fegyvereket, de néhányat a foglalkozásvezető segítségével ki is próbálhattak. Mi több, a legügyesebb és legtájékozottabb tanulóink még ágyúval is lőhettek. 6. évfolyamosaink egy része a lövészeten mérettette meg magát, míg mások bebizonyították (akár maguknak is), hogy képesek lennének a túlélésre a természetben.

Az erőd falai között szerzett sok élménnyel azonban még nem ért véget a kalandok sora, ugyanis a hazautazás előtt kisvonatos városnézésre indultak, melynek keretében Komárom nevezetességei után a határ túloldalán lévő Révkomáromba is ellátogattak. A határokon átívelő kirándulás élményeivel feltöltődve, apró ajándéktárgyakkal és sok emlékkel tértek haza tanulóink az idei őszi kirándulásról.

Képtár (iskola) > 2019-20. tanév > Komárom