Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

okt.
18

EGY TIZED RÓZSAFÜZÉR
A VILÁG GYERMEKEIVEL

2019. október 18. (péntek)

Intézményünk lelki vezetője, Ugrits Tamás atya októberben, a Szűzanya hónapjában ismét arra hívta iskolásainkat, hogy egy, a Földünket átölelő imalánchoz csatlakozva mondjanak el együtt– a világ egységéért és békéjéért – egy tized rózsafüzért.

2005, a „Consejo Nacional de Laicos” nevű szervezet kezdeményezése óta imádkoznak a világ gyermekei azonos időpontban egy kicsit azért is, hogy Pietrelcinai Szent Pió atya nagy álma megvalósulhasson: a világ – talán éppen a gyermekek által elmondott közös ima erejének köszönhetően – jó irányban változzon. Milyen jó volna, ha szegénység, erőszak, igazságtalanság, félelem és háború, nem okoznának több szenvedést sem gyermekeknek, sem felnőtteknek.

Tamás atya felhívta a jelenlévők figyelmét a közös, összetartozást erősítő ima erejére, s arra, hogy a Szűzanya – földi megjelenései alkalmával – éppen olyan életkorú gyermekeket kért imádságra, mint a mi intézményünkbe járó gyermekek. Kérte hát őket is: imádkozzanak minél gyakrabban azért, hogy családjaikban és iskolai közösségeikben is béke legyen.

Egyházmegyei Stúdió: Egymillió gyermek...(YouTube)