Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

okt.
22

MINDENT TÚLÉLTÜNK
ÉS MEGMARADTUNK!

2019. október 22. (kedd)

Október 22-én – hagyományosan – 8. osztályosaink képviselték intézményünket azon az imádságos megemlékezésen, melyre Spányi Antal püspök atya hívta a történelmi egyházak, a megyei és városi önkormányzat képviselőit, valamint a híveket.

Az 1956-os események hőseinek és áldozatainak emlékére a Székesegyház oldalán található ’56-os emlékkeresztnél hangzott el – Baráth Eszter előadásában – Jankovich Ferenc Forradalom című verse, Kremnitzky Géza dalai után pedig Orosz Ágoston igazgató úr, a a Ciszterci Szent István Gimnázium intézményvezetője mondott beszédet, melyben felhívta a jelenlévők figyelmét arra, hogy Magyarország vérzivataros története folyamán sok csatát vesztett, de minden ellenségét túlélte, s hogy most van itt a lehetőség egy emberséges, emberközpontú világ felépítésére. Ebben nagy szerepe van, lehet a jelen korunkban felnevelendő nemzedéknek.

Az ökumenikus találkozón Püspök atya a református és az evangélikus egyház képviselőivel, Bencze András evangélikus püspökhelyettessel és Berze János református lelkész elnökkel, valamint Révész Lajos baptista lelkész úrral együtt imádkozott mindazokért, akik az igazságot hirdetve, a szabadságért áldozták életüket.

Az ünnepség végén a fehérvári áldozatok neveit bemutató tábla előtt koszorút helyeztek el az egyházak képviselői, valamint – a megye, a város és valamennyi jelenlévő nevében – Dr. Cser-Palkovics András polgármester úr és Dr. Molnár Krisztián úr, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Törő Gábor országgyűlési képviselő úr, valamint Dr. Petrin László a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója.

A megemlékezésről készült egyházmegyei tudósítást itt tekinthetik meg.

 

Képtár (iskola) > 2019-20. tanév > Ima '56