Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

okt.
26

ÖSSZMAGYAR NEMZETI DIÁKBAJNOKSÁG - SAKKBAN

2019. október 26. (szombat)

A XV. Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság idén Székesfehérváron került megrendezésre.  Iskolánkat ezen a sakkversenyen – eddigi szép teljesítménye alapján – két lány és két fiú képviselte:

az 5.b osztályból:
Alonso-Ibarra Emilio és Bodzsár Vanda,

a 6.b osztályból:
Fekete Csaba és Kiss Virág.

A sakkbajnokságra összesen 30 fő nevezett (9 fő középiskolás és 21 fő felső évfolyamos általános iskolás), ebből 7 fő Székesfehérvárról, 14 fő pedig a határainkon túlról. A versenyen Bátorkeszi, Dunaszerdahely, Felsőhegy, Madéfalva, Makkfalva, Nádszeg, Révkomárom, Szentpéter, valamint Székelyudvarhely fiataljai képviseltették magukat.

A versenyt 7 fordulós, svájci rendszerben, 15-15 perces gondolkodási idővel rendezték meg. Érdekesség volt, hogy együtt versenyeztek az általános és középiskolás fiúk és lányok, de az értékelésük külön történt. Így, hogy nem csak saját korcsoportjukban versenyeztek, még nehezebb volt számukra a verseny. Az igen erős mezőnyben sokat tanulva, tanulóink a következő helyezéseket érték el:

4. helyezett: Fekete Csaba

5. helyezett: Bodzsár Vanda

7. helyezett: Alonso-Ibarra Emilio, illetve Kiss Virág

Gratulálunk tanulóinknak és az őket felkészítő
Dr. Peresztegi-Nagy Róbertné Klári néninek!