Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

nov.
12

TUTANHAMON REJTÉLYE
ÉS KINCSEI

2019. november 12. (kedd)

„Lélegzetelállító élmény” (Bild)

Stern szavaival élve „Oktatással egybekötött szórakozás a lehető legmagasabb színvonalon!” Ez az, amit 5.a osztályunk tanulói is tapasztalhattak, amikor ellátogattak a Tutanhamon kiállításra, Budapestre osztályfőnökük, Farkas Rita néni és Farkas Eszter néni kíséretében. A kiállításon annak kurátora, Elter Tamás kísérte végig a csapatot, aki maga 40 évvel ezelőtt lépett először a piramisok földjére.

A kiállításon bemutatott, egyiptológus szakértők segítségével, egyiptomi kézművesek által gondosan alkotott másolatok hatalmas figyelmet kapnak világszerte, hiszen egyedülálló módon gyűjtötték össze mindazt, ami eredeti helyén, Egyiptom földjén is csak különböző helyeken tekinthető meg. Tanulóink ámulva hallgatták Tutanhamon életétnek és rövid uralkodásának részleteit. Megismerhették Howard Carter régész életét is, akinek köszönhetően 1922. november 4-én feltárásra került a fiatal fáraó sírkamrája. A tárlatvezetés során azt is megtudhatták, hogy a „fáraó átka” a mai egyiptomiak számára továbbra is élő hiedelem, és még mindig gyakran kapcsolnak számukra megmagyarázhatatlannak tűnő eseményeket az egykor élt fáraókhoz.

Történelmi kalandtúrájuk feledhetetlen pillanatokat és csodás perceket szerzett az osztálynak.

Képtár (iskola) > 2019-20. tanév > Tutanhamon