Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

dec.
16

LELJÜK ÖRÖMÜNKET
A VÁRAKOZÁSBAN!

2019. december 16. (hétfő)

„S Valaki mindig vár.
Mert Jézus mindig, mindenütt ott van.
Ott a zajban, a mindennapokban,
küzdelmekben, és feladatokban,
ott szenvedésben és kisértésben,
hogy felemeljen, őrizzen, védjen,
hogy tanácsoljon, segítsen, áldjon,
átvigyen tűzön és akadályon,
új erőt adjon új kegyelemben.”

(Túrmezei Erzsébet: Ahol Jézus vár – részlet)

Advent harmadik vasárnapjához kapcsolódva iskolánkban is elérkezett a harmadik gyertyagyújtás ideje. Ez alkalommal 5-6. évfolyamos tanulóink készültek rövid ünnepi összeállítással. A harmadik gyertyát, ahogyan a korábbi években is, Spányi Antal püspök atya gyújtotta meg az iskolai adventi koszorún.

A gyerekek műsorukat e héten már a szépen feldíszített iskolai karácsfa mellett adták elő társaiknak. A fát azok a díszek ékesítik, amelyeket maguk a diákok készítettek, s amelyekbe mindannyian beleírták saját adventi jócselekedetüket, amivel családtagjaikat vagy barátaikat ajándékozzák meg az adventi időszakban.

Az ötödik-hatodikosok arról is beszéltek a versek, dalok között, hogy a harmadik gyertya, amely a három lila mellett rózsaszín, az örömöt jelképezi. Nekünk is örülnünk kell annak, hogy egyre közelebb kerülünk Jézus születésének ünnepéhez. Gondoljunk erre, és ne töprengjünk a múlton, ne rágódjunk a jövőn!

Püspök atya beszélt a diákoknak arról, hogy ez az ünnep nem csak arról szól, hogy megkapjuk-e az áhított ajándékot, hanem valójában azt jelenti számunkra, hogy elérkezik hozzánk a gyermek Jézus. Törekedjünk arra, hogy Vele találkozzunk karácsonykor!

Intézményünk vezetője, Csák Lajos igazgató úr köszönő szavakkal szólt először Püspök atyához, megköszönve neki többek között azt a hatalmas anyagi támogatást, amelynek segítségével lehetővé válik iskolánk bővítése, korszerűsítése, s ennek részeként pedagógiai munkánk is megújulhat. Megköszönte azt is, hogy Ugrits Tamás atyának, iskolánk püspöki biztosának lehetővé teszi, hogy ideje nagy részében közösségünket segítse. Ezután Tamás atyának is megköszönte, hogy időt, energiát nem sajnálva annyi mindent tesz értünk, nem csak lelki vezetőnk, de sok egyéb tekintetben is támaszunk.

A gyertyagyújtás végén Püspök atya vezetésével közösen elmondtuk a Miatyánkot, ezzel is erősítve a közösség összetartozását.

Az egyházmegyei honlap tudósítása itt olvasható.

Egyházmegyei Stúdió: Adventi gyertyagyújtás...(YouTube)

 

Képtár (iskola) > 2019-20. tanév > Advent 3.