Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

dec.
19

 

Énekkarunk a papi otthonban... (videó):

 

ADVENTI MŰSOR A PAPI OTTHONBAN

2019. december 19. (csütörtök)

Az utolsó adventi héten iskolánk hagyományait követve keltek útra énekkarosaink Gyenese Ági néni, Náray-Szabó Lívia néni és Csák Lajos igazgató úr kíséretében, hogy énekes-zenés-verses műsorukkal örvendeztessék meg a Papi Otthon valamennyi bentlakóját és dolgozóját.

Az adventi műsorban egyházi énekek (Jöjj el, jöjj el, Emmanuel; Ó, jöjj, ó, jöjj, Üdvözítő), népdalok (Hullassatok, egek; Kedves álmot...) és gitáros ifjúsági énekek (A béke napja közel, Gyertyaláng, Advent) szóltak a várakozás izgalmáról, a Megváltó eljövetelének áhítatáról. Az énekelt részeket Audino Elisabetta Lucia (7.b) és Kádár Cecilia Anna (7.b) fuvolajátéka (The first Noel - angol karácsonyi ének), valamint Bakter Borbála (8.) versmondása színesítette. Ő Wass Albert: Karácsonyi versek II. című költeményét szavalta el a közönségnek.

Az előadás során sorra gyújtottuk meg az adventi koszorú lángjait az örömöt jelző harmadik, rózsaszínű gyertyáig. A meghitt közösségi élmény betetőzéseként minden jelenlévővel együtt énekeltük a Mennyből az angyal és a Fel nagy örömre karácsonyi dalainkat. Sokak szemében könnyek csillantak meg, a hangunk is bele-beleremegett az átélt élményekbe.

Adni mentünk, és mégis mi magunk váltunk megajándékozottá. Meghatódottan álltunk az idős emberek tekintetében, figyelmében, akik hálásan fogadták valamennyi megszólalásunkat, a gyermekek csengő hangját, önzetlen jelenlétét. Generációkat egybeölelő alkalom volt ez, amely megmutatta a karácsony igazi üzentét: a legnagyobb ajándék saját lényünk odaajándékozása a másiknak.

Ismételten megerősödtünk abban a tapasztalatban, hogy menni kell, tenni kell, hozzá kell segítenünk minél többször a gyerekeket ilyen élményekhez, hiszen ezek által tapasztalják meg, mi az élet valódi titka és értéke.